Борисов отказа да отговаря за кметове на ГЕРБ, срещнали се с Пеевски

0
Лидерът на ГЕРБ отказа да коментира и думите на служебния вътрешен министър Бойко Рашков, че ГЕРБ и ДПС купуват гласове
Лидерът на ГЕРБ отказа да коментира и думите на служебния вътрешен министър Бойко Рашков, че ГЕРБ и ДПС купуват гласове

Съпредседателят на ДБ Христо Иванов призова за общ фронт срещу водача на листата на ДПС във Велико Търново

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отказа да носи отговорност за кметовете на партията, които миналата седмица охотно приеха в кабинета си Делян Пеевски в качеството му на кандидат-депутат. Първо кметът на Велико Търново Даниел Панов разговаря с Пеевски, а след това и кметът на Свищов - Генчо Генчев.

"Така са преценили. Панов е председател на сдружението на общините, където членуват много кметове на ДПС. На Свищов ние подкрепяли ли сме го? Войната в смесените райони между ГЕРБ и ДПС е голяма", отговори Борисов на репортерски въпроси по време на брифинг в партийната централа. Запитан дали по този начин кметовете не легитимират Делян Пеевски, който бе санкциониран от САЩ по закона "Магнитски, а сега е водач на две листи на ДПС - великотърновската и благоевградската, лидерът на ГЕРБ отвърна: "Въпросът не е към мен.", пише вестник Сега.

Даниел Панов освен кмет на Велико Търново е и областен координатор на ГЕРБ.

Бившият премиер отказа да коментира думите на служебния вътрешен министър Бойко Рашков, че ГЕРБ и ДПС купуват гласове. В отговор на въпрос на журналисти той каза: "Това е кризисен пиар на Радев. Когато Радев вижда, че си заминава, вади този човек."

ОТПОР

Съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов от своя страна призова партиите и кандидатите за депутати от Велико Търново да не оказват подкрепа за Делян Пеевски. Иванов обаче уточни, че изключва ГЕРБ именно заради явното съдействие на нейни функционери на Пеевски.

"Нито глас за Пеевски. Става дума за българската държавност, за нашето бъдеще, за това как ще се развива България", заяви Христо Иванов от Велико Търново, където в последния момент стана водач на листата на ДБ, за да се изправи директно срещу Пеевски в изборната надпревара на 14 ноември.

"Той не е някакъв граждански кандидат на ГЕРБ? Това е човек, който заема място в партийната йерархия. В обкръжението на Борисов е изключително ценен кадър. Ето това е моделът на българското мафиотско овладяване на държавността", каза Иванов по адрес на кмета Даниел Панов.

"Пеевски е олицетворение на един модел. Пеевски е олицетворение на модела на Сарая, на модела около ДПС, който всъщност представлява сърцевината на завладяването на българската държава от мафията. С кандидатирането си и подкрепата, която Сарая дава на Пеевски, всъщност вземат за заложници бъдещето на България. Какво ще чуе всеки инвеститор и предприемач, който дойде да открива работни места и да произвежда? Той ще чуе корупция, санкции по “Магнитски”, Пеевски и няма въобще да дойде", добави съпредседателят на ДБ.

"Пак искам да попитам някой може ли да обясни как Пеевски се превърна в магнат? С какви пари, какво изобрети? Какви рискове пое в бизнеса?", попита той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари