Бойко Борисов: Консултациите са безсмислени, на мен кой ми е актуализирал бюджета?

0
Мен питаха ли ме откъде се взимаха парите за кризата
Мен питаха ли ме откъде се взимаха парите за кризата

Консултациите при президента са абсолютно безсмислени, той се обърка като пате в калчище

Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов при посещението си в село Кръстава, където при пожар изгоряха шест къщи, става ясно от видеоклип, публикуван на страницата на Борисов в социалната мрежа „Фейсбук“.

„Разбрах, че Радев днес казал корупционери искали да освободят въпросния Кирил Петков от поста на министър на икономиката. Първите, които вдигнаха завесата за това каква птица е назначил Радев, бяха „Има такъв народ“, в парламента при това. Ние като партия, уважаваща закона, само питаме Конституционния съд. Ясно е, че ако не си български гражданин, не може да си министър. Каква мафия, какви 5 лв. Спазвайте си Конституцията, ние нищо не искаме от вас“, посочи Борисов.

„ББР самият Киро казва, че е в цветущо финансово състояние и всички кредити се обслужват. Какво е направил за 2 месеца – три. Толкова е важно. Те се хванаха за ББР и Родопите, където са ни жизнено важни. Да продължат с това, каквото сме правили ние. Много благодаря на депутатите, мисля, че и занапред ще помагат“, добави той.

„Консултациите при президента са абсолютно безсмислени, прах в очите на хората. Той се обърка като пате в калчище. Имаме провал в МВР, във външната политика, здравеопазването, икономиката, финансите и селското стопанство. С кое добре се е справило правителството? Ние нашия кабинет ще представим, само за да могат хората само да сравняват. Искат актуализация, добре, но да кажат за какво. Аз се върнах от Братислава със 160 млн. евро за границата. Да отиде Радев, като е толкова голям дипломат, и да се върне с 300 млн. Кое да актуализираме за границата? Има коли, нови джипове и униформи. Да отпуснат няколко милиона и да ремонтират. Едно съоръжение иска поддръжка. За COVID какво трябва да се направи? Мен питаха ли ме откъде се взимаха парите за кризата и за лекарите, медицински сестри, за шофьорите на линейки. Нали са по-кадърни от нас, защо не го правят? Задавам въпроси. Те са толкова популисти и сега ще кажат едва ли не който не ги подкрепя, не искам да имат докторите или граничарите. Но кажете откъде ще ги вземете и откъде после ще ги прибавите, защото бюджетът е политиката на правителството. Искам да видя в бюджета ще има ли парите за Лагерово, за АМ „Хемус“, пък тогава ще подкрепяме“, заяви Борисов.

„Не приемам на Радев приказките, че сме атакували Кирил Петков. Не, атакува го ИТН, а ние внесохме питане. Ние само попитахме може ли да бъде министър гражданин на друга държава. Ако се окаже така, значи някой някъде е излъгал. ИТН разнебити Асен и Киро, които вееха като знаме като най-успешни. Кацаров ли е успешен, който ни разболя и сега огромно количества ваксини се изхвърлят и препродават, вместо да се ваксинират хората. Или Рашков, който притискаше кметове хиляди българи да не гласуват. Кой е удачен и да го подкрепя? Тези, на които не им спрягате имената, не ги знаете, защото нищо не са направили“, каза още Борисов.

„Очаквам категорична победа на ГЕРБ на следващите избори. Хората се осъзнаха и видяха, че тези не само се подиграват с държавата, но поставят под риск и здравето на хората. След тези избори всички партии трябва да си сменят реториката и да се съобразим с народа, както ни е подредил. Като си се провалил веднъж, втори път и трети път, не знам какво искат. ГЕРБ може със всеки, който сложи една програма с 10 или повече важни точки. Народът каза, че никоя партия не може сама, но и ГЕРБ не трябва да бъдат изчегъртани. Партиите като не искат, народът ще ги изгони с камъни.

Бих подкрепил трети мандат, но трябва да сложим премиер, който знае за какво става въпрос. Сега им давам малко повод да ме нападнат, но да дойдат при хората и да ме нападат“, заяви той.

По думите му полицейското насилие е недопустимо и трябват сериозни наказания. Трябват адекватни наказания не само за полицаите, които са си превишили правомощията, но и за тези, които са ги нападали. Младен Маринов не е виновен. Той всичко, което е направил, го е направил правилно.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари