Бойко Борисов: Имаме 2 коза в ръка - Кристалина Георгиева и Мария Габриел

0
Категорично стоя зад Манфред Вебер
Категорично стоя зад Манфред Вебер

Сега ще минем един кръг преговори бързо. Имаме по няколко задачки, с няколко колеги трябва да се видя бързо. След това ще имам по-категоричен отговор. 

Това каза премиерът Бойко Борисов пред журналисти в Брюксел.

Лидерите на страните-членки на ЕС се събират на извънредно заседание в Брюксел днес в опит да договорят следващия председател на Европейската комисия.Срещата, която започва в късния следобед, се очертава да бъде трудна и не е изключено да продължи до сутринта.

На въпрос дали ще подкрепи Франс Тимерманс за шеф на Европейката комисия Борисов отговори: Ние си имаме водещ кандидат. Сега от ЕНП идвам, категорично стоим зад нашия кандидат. Не знам откъде идват всичките тези идеи.

"Никога не съм бил против някого. Тимерманс е от най-добрите комисари, няма спор. Ние не правим дисекция кой какви качества има. Европейски избирател се произнесе за качеството - Вебер първи, Тимерманс - втори. Надявам се никой от нас да не се счита за по-висш от европейския избирател", каза Борисов.

"Имаме задачки всеки от нас, ще ме извините. Не вярвам тази вечер да завърши с решение. Аз стоя толкова зад Вебер, да не повтарям цялата му програма. С  министър-председателят на Хърватия Пленкович стоим твърдо зад него. Имаме 2 коза в ръка - Кристалина Георгиева и Мария Неделчева (Габриел)", каза той.

"Никога не бих представлявал друга държава. Не съм казал, че ще преговарям от името на Унгария и Полша", каза премиерът.

"Може и сутринта да няма име, затова казаха да си наемем хотели", каза Борисов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари