Бойко Борисов: И учителите сега ще ни налазят за пари

0
Българските учители поискаха извинение от премиера
Българските учители поискаха извинение от премиера

Центърът за образователни инициативи разпространи отворено писмо до министър-председателя Бойко Борисов с искане за извинение, заради обидни думи на премиера към българските учители. На кръгла маса на тема „За икономиката на светло“ Борисов се похвали с антикорупционните мерки на държавата. След това дойде и коментарът, типично в стила на премиера, че „и учителите сега ще ни налазят [за пари], ще искат, всички искат“.

С тези думи Борисов обясни, че държавата трябва да си събере дължимите пари, които иначе изтичат по контрабандните канали, защото така ще има за всички. Учителите обаче не се зарадваха на думата „налазят“, която според тях е крайно неуважителна.

„Амбицията на всички е борбата с корупцията и контрабандата да се изведе на държавно ниво, това е добре за всички. Тогава ще има и пари за… Това, което… И учителите сега ще ни налазят, ще искат. Всички искат. И са прави, когато кажат – „добре де, съберете си парите“. И ние това правим, за да може съответно да удовлетворим…, но не от дълга, а от събраните повече пари.“ Тези няколко изречения провокираха центъра за образователни инициативи да разпространи отворено писмо и да поиска извинение от премиера. Ето и позицията на българските учители:

„Не намираме за приемливо министър-председателят да задава в публичното пространство тон на пренебрежение към учителите – хората, които поемат грижата да създадат грамотни хора, въпреки ниските заплати, лошите трудови условия и липсата на ефективна и реална подкрепа от страна на държавата.

„Не смятаме за допустимо премиерът на Република България да си позволява да подценява учителската гилдия, която и без друго се намира в най-тежките условия от десетилетия насам“.

Източник: ТОП НОВИНИ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари