Бойко Борисов: 200 000 мигранти, ако влязат в България, не зная какво ще се случи със страната

0
С президента обсъдихме защитата на сухопътните граници
С президента обсъдихме защитата на сухопътните граници

Нищо извънредно няма. Чухме се с президента и решихме, че е добра идея след Съвета за сигурност в МС, да го запознаем с това каква е ситуацията в Сирия и какви са рисковете пред страната ни.

Няма никаква промяна от това, което е било през миналата седмица, а именно, че засилен натиск на границата ни няма.

Това каза министър-председателят Бойко Борисов в изявление след срещата си с ръководителите на службите и държавният глава, непосредствено след Съвета за сигурност, заради ситуацията в Сирия, предаде Novini.bg.

По думите му на границата с Гърция е по-засилен натиска, но и там всичко към момента е спокойно.

„Срещата беше много полезна. Настояваме да бъдат прекратени военните действия на Турция в Сирия и смятаме, че само дипломацията може да реши този конфликт. Против сме продължаването на операцията в Сирия, защото носи хуманитарна криза“, подчерта Борисов.

президента обсъдихме защитата на сухопътните граници”, обобщи премиерът. „200 000 мигранти, ако влязат в България, не зная какво ще се случи със страната. Ако влязат в Странджа, не искам да се ангажирам с резултата”, посочи той.

„Ние спазваме всички нормативни актове и участваме активно в правенето на политика и на НАТО и на ЕС, и искаме конфликтът да свърши незабавно”, подчерта Борисов.

Заедно с министър-председателя бяха вътрешния министър Младен Маринов и гл. секретар на МВР Ивайло Иванов и външният министър Екатерина Захариева.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари