Блокадата пада: Ромският квартал в Ямбол беше заграден 16 дни

0
Изолацията предизвика безредици и намеса на жандармерията
Изолацията предизвика безредици и намеса на жандармерията Снимка: bTV

Изолацията предизвика безредици и намеса на жандармерията

В 22 часа вечерта пада блокадата на ромската махала в Ямбол. Решението идва след намалелите положителни проби за коронавирус. Според медици от спешното отделение обаче мярката с отварянето на квартала е прибързана.

16-те дни извънредно положение предизвика безредици и намеса на жандармерията. Загражденията ще паднат, но контролът остава. "Ще има засилено полицейско присъствие, всички, които са под карантина, ще бъдат проверявани“, каза Валентин Ревански, кмет на община Ямбол, предава bTV.

Снимка: bTV

Според медиците на първа линия свалянето на блокадата е прибързано „Имам предвид ромското население, което ще бъде пуснато, ние все още имаме положителни проби от там, които приемаме", обясни д-р Нели Влахова, началник на спешно отделение към МБАЛ-Ямбол.

Снимка: bTV

А заради заразена медсестра, Спешното отделение в областната многопрофилна болница затвори 24 часа за дезинфекция. Пациентите се насочват към частната болница в града. „Екипите ни са изложени на голям риск,тъй като постоянно се обличат и събличат и това го правим на двора“, заяви д-р Недялка Влахова, началник на Спешно отделение към МБАЛ-Ямбол. От областния щаб призоваха жителите на града да спазват правилата за дистанция и дезинфекция.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари