Близо 90 са осъдените от Районен съд - Русе шофьори, управлявали след употреба на алкохол или наркотици

0
По-голямата част от тези шофьори (77) са признали вината си и са сключили споразумения
По-голямата част от тези шофьори (77) са признали вината си и са сключили споразумения Снимка: Dunavmost

За първите 7 месеца на тази година Районен съд - Русе е приключил 87 дела срещу лица, управлявали МПС след употреба на алкохол или наркотични вещества

По-голямата част от тези шофьори (77) са признали вината си и са сключили споразумения. Седмина ще търпят ефективни наказания лишаване от свобода, а останалите - условни. Почти всички обвиняеми (84) са били осъдени да заплатят и глоби между 190 и 1500 лв., а тези от тях, които са били правоспособни, са били лишени от право да управляват МПС за срок до 2 години, съобщиха от съда.

Само по едно от делата лицето е било непълнолетно, управлявало „БМВ“ след употреба на марихуана, за което се е споразумяло да изтърпи наказание лишаване от свобода за срок от 4 месеца с изпитателен срок от 1 година и 3 месеца, както и обществено порицание чрез прочитане на съдебния акт по Общинско радио Русе.

По-голямата част от наказателните производства срещу лица, управлявали МПС след употреба на алкохол или наркотици, в Районен съд – Русе се разглеждат и през съдебната ваканция.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари