Затвор, глоба и отнета книжка за пиян шофьор, спипан на пътя Русе - Бяла

0
63-годишният мъж вече е бил осъден за същото провинение
63-годишният мъж вече е бил осъден за същото провинение Снимка: Dunavmost

Подсъдим, управлявал за втори път МПС след употреба на алкохол, осъден ефективно

Районен съд – Русе призна за виновен А. А. в това, че управлявал автомобил след употреба на алкохол, след като вече е бил осъден за същото деяние, и му наложи лишаване от свобода за 6 месеца, 300 лв. глоба и лишаване от правоуправление за 2 години.

Подсъдимият е на 63 години, правоспособен водач на МПС. Осъден през 2018 г. за престъпление по чл.343б, ал.1 НК на лишаване от свобода за срок от 1 година с 3-годишен изпитателен срок, глоба в размер на 500 лв. и лишаване от право да управлява МПС за 2 години. Въпреки това, точно в този изпитателен срок, на 13.06.2021 г. около обяд, след като отново употребил значително количество алкохол, А. А. управлявал личния си автомобил „Рено“ по пътя В.Търново-Русе. По същото време свидетелят И. Б. също карал към гр. Русе личния си „Фолксваген“ и му направило впечатление как „Рено“-то криволичи по пътя, навлизайки ту в насрещната лента, ту в десния банкет. Веднага сигнализирал на тел.112. На входа на гр. Русе подсъдимият бил спрян за проверка, бил тестван за алкохол и уредът отчел 2,86 промила. Полицейските служители отвели А. А. в болницата за кръвна проба. Изготвеното впоследствие химическо изследване установило 2,92 на хиляда.

Още в разпоредителното заседание подсъдимият призна вината си и поиска делото да бъде разгледано по реда на съкратеното съдебно следствие. Районен съд – Русе уважи това искане и му определи наказание лишаване от свобода за срок от 6 месеца при първоначален общ режим, глоба в размер на 300 лв. и лишаване от право да управлява МПС за срок от 2 години. В изпълнение бе приведено и наказанието 1 година лишаване от свобода по предходното осъждане, което А. А. следва да изтърпи също при общ режим.

Присъдата може да се обжалва и протестира в 15-дневен срок пред Окръжен съд - гр. Русе.

Съгласно чл. 16 от НПК подсъдимият се смята за невинен до установяване на противното с влязла в сила присъда.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари