Бивш общински съветник получи известие за собствената си смърт

0
Марк Кюсак е трябвало да отиде при семейния си лекар, за да докаже на властите, че е жив
Марк Кюсак е трябвало да отиде при семейния си лекар, за да докаже на властите, че е жив Снимка: Личен архив

Историята е от Великобритания

Бивш общински съветник от английския град Хънгърфорд получи известие за собствената си смърт. Според Daily Mail мъжът е трябвало да отиде при семейния си лекар, за да докаже на властите, че е жив.

48-годишният Марк Кюсак каза пред репортери, че зловещо писмо от властите е отнело здравната му застраховка и възможността да си плаща данъците. За смъртта му бе уведомен отделно и градският съвет, където е работил, допълва БГНЕС.

Грешката на властите сериозно засегна живота на мъжа. Кюсак, който живее сам с кучето си Пъгълс, беше принуден да доказва обратното. Наложило се да отиде за помощ при лекаря, който официално потвърдил, че пациентът му е жив. Терапевтът на Кюсак написа „сертификат за живот“ на официалната бланка на болницата. В официално писмо до британските власти той написа: „Пиша това писмо като терапевт на горепосочения господин. Мога официално да потвърдя, че лично разговарях с г-н Кюсак и той е жив”.

Макар да призна, че ситуацията изглежда малко комична, Кюсак се оплака, че грешката на служителите има неприятни последици. Човекът не само беше неприятно изненадан от собствената си смърт, но и беше принуден да премине през множество бюрократични затруднения, за да оживее отново за държавните институции.

По-рано беше съобщено за американка, която била откарана в погребален дом като мъртва, но там се оказало, че е жива. На пострадалата е оказана първа помощ и тя била откарана в болница.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари