Бивш футболист на "Дунав" също е преживял удар от мълния на стадион в Русе

2
Инцидентът е станал през 2007 година на Градския стадион
Инцидентът е станал през 2007 година на Градския стадион Снимка: Бряг

Инцидентът е станал през 2007 година на Градския стадион

Радомир Хараланов, цитиран от Бряг, разказа за срещата си с природното явление през 2007 г.:

"Това, което си спомням, е, че се случи през 2007 г. Тогава бях на 17 години. Аз тъкмо се бях върнал от квалификациите за младежкия национален отбор на България до 18 години в Ереван, Армения. По това време мои треньори бяха старши-треньор Никола Христов и помощникът му Борислав Богомилов.

Инцидентът стана през юли или август беше, същото време като сега с големи горещини в следобедните часове. Правехме двустранна тренировка на ФК „Дунав“ на Градския стадион. Рязко притъмня, аз се движех в дясната страна на стадиона, откъм Сектор А. Чу се силен гръм, ръмеше много леко, не е имало силен дъжд.

Това, което усетих от удара, не знам как да го опиша. Много силен удар и същевременно натиск отгоре на главата. Паднах на земята - не на секундата, а мигновено! Не съм губил съзнание. След това хукнах в другия край на съблекалнята. Заедно с мен още две момчета попаднаха под удара на мълнията - Кристиян Християнов и Борислав Джарнавлиев. Те изпитаха дискомфорт, но от всички ни Кристиян беше в по-тежко състояние, имаше проблем с кръвното, викнахме Бърза помощ и те го отведоха в болница. Никой от нас не получи изгаряния.

Стресът след такова изживяване е огромен. Години след това на тренировки или мачове, като имаше гръмотевици, съм изпитвал стрес. А тогава разбрахме, че мълнията всъщност е паднала в Жабешкото. На следващия ден го констатираха.

Искам да изкажа дълбоки съболезнования на семейството и близките на загиналото дете и се моля за другото момче!

Според мен един такъв случай влияе върху психиката на човек за цял живот. Навремето се наложи да ходя на изследвания, за да се види дали имам последствия след мълнията. Тогава лекари ми казаха, че подобен удар влияе върху нервната система."

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    2
    ГКД
    Дано в близко бъдеще се вземат мерки в национален план, с масови проверки за експлоатацията на обекти!
  • -4
    1
    Чарлз Дарвин
    Смях в залата! Голямата глава не знае за какво говори и пак си съчинява разкази под шипковия храст!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари