Удареното от мълния момче е в тежко състояние, но няма да бъде транспортирано до София

5
11-годишното момче излезе от комата вчера, но има много вътрешни поражения / снимката е илюстративна /
11-годишното момче излезе от комата вчера, но има много вътрешни поражения / снимката е илюстративна /

11-годишното момче излезе от комата вчера, но има много вътрешни поражения

Детето, което беше ударено от мълния в Русе, все още е в тежко състояние. Лекарите прецениха, че не е необходимо да се транспортира до София. 11-годишното момче излезе от комата вчера, но има много вътрешни поражения, информира БНТ.

При трагичния инцидент, случил се по време на футболна тренировка, едното от децата загина, а институциите започнаха проверки за изправността на гръмоотводите на стадиона. Прокуратура, строителен контрол и Общината в Русе търсят причините за случилото се.

Оказва се, че след първоначалното приемане на сградите няма регламент, по който те да бъдат поддържани и проверявани. Според правилата за защита от мълнии, разписани в наредба на Министерството на регионалното развитие и благоустройството, задължение по спазването им е поверено изцяло на собствениците и ползвателите на сгради. Липсва обаче нормативна уредба по прилагането на тези правила и контролът върху това.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари