Биткойнът достигна нови висини

0
Виртуалните пари се движат при по-високи нива през по-голямата част от последната седмица
Виртуалните пари се движат при по-високи нива през по-голямата част от последната седмица

Биткойнът достигна нов рекорден връх.

Криптовалутата се търгуваше при 7.2 на сто по-високи нива, с което добави нови 95 долара към стойността си по време на търговията от понеделник.

С това валутата отбележи 1 411.05 долара. По време на ранната борсова търговия обаче виртуалните пари се изкачиха до историческите 1 456.35 долара за монета, предаде Business Insider, цитирани от Money.bg

Търговията с биткойн е на крачка от достигането на десетата си печалба в рамките на последните 11 сесии. Виртуалните пари се движат при по-високи нива през по-голямата част от последната седмица.

Това се дължи на новината, че Американската комисия по ценните книжа и фондовите борси ще преразгледа идеята за създаване на първия американски инвестиционен фонд Winklevos, който ще търгува с биткойн. През март плановете бяха отхвърлени.

Криптовалутата започна ударно годината. Виртуалните пари спечелиха 20 процента през първата седмица на 2017-а, след което се сринаха с 35 на сто заради опасения, че Китай ще поеме по-строг контрол върху търговията. Скорошен спор между разработчици на биткойн също застраши валутата.

Тя обаче скочи в началото на април, след като стана ясно, че Япония приема биткойна като законно платежно средство - нещо, което Русия заяви, че също ще разгледа през 2018 година.

Източник: Money.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари