Билетчето стана 1,60 лева

0
Столичният общински съвет прие цената на билета за градския транспорт да стане 1,60 лева
Столичният общински съвет прие цената на билета за градския транспорт да стане 1,60 лева Снимка: Thinkstock

Столичният общински съвет прие цената на билета за градския транспорт в София да бъде увеличена от 1 на 1,60 лв.

"За" гласуваха 29 съветници от ГЕРБ, 4-ма от СДС и Прошко Прошков от Реформаторския блок, информира Нова телевизия.

Припомняме, че предложението на „Центъра за градска мобилност” бе билетът за еднократно пътуване да стане 1,60 лв., а абонаментните карти да запазят цената си.

СОС прие и талоните с десет билета да станат 12 лева. Прието бе и предложението за въвеждане на нова месечна карта - "метро плюс" - за метро и една линия наземен транспорт. Тя ще бъде на цена от 43 лв.

Вносители на промените бяха от ГЕРБ. На тях обаче не им достигаше един общински съветник, за да могат сами да вземат това решение. Основните политически групи в Общинския съвет се обявиха против увеличението.

Заради поскъпването на билета граждани се събраха на протест сутринта пред сградата на Столичната община.

"Дойдох да защитавам интересите на бедните софиянци заради увеличаването на билетите. Всичко се увеличи в тази държава. Само заплатите и пенсиите не се увеличават", заяви гражданка, дошла да протестира пред сградата на Столичната община.

"Цената от 1,60 лв. засяга изключително ограничен кръг от хора, ползватели на тази услуга. И тази актуализация касае предимно гости на града и хора, които спорадично използват транспортната услуга. Моето решение, като председател на тази услуга, беше или да предложим решение, което да означава повишаване на всички превозни документи с 1% за всички, или да направим нещо по-различно. И смятам, че това е справедливо", обясни Екатерина Йорданова, председател на транспортната комисия в Столичния общински съвет.

Източник: Нова Телевизия
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари