Безотговорността на управляващите КОВИД кризата е стряскаща

1
Прекалено ранно отваряне ще удължи платото на заразените по-дълго
Прекалено ранно отваряне ще удължи платото на заразените по-дълго

Безотговорността на правителството по управлението на КОВИД кризата е стряскаща

 Разбирам политическа целесъобразност, но при близо 200 души починали на ден да обявяваш начало на летния сезон от 1 май и да отпускаш всякакви мерки граничи с престъпление.

Още като махнаха смокиновия лист НОЩ се разбра, че ковид кризата е любима тема за политическа спекулация и експлоатация от Борисов. Но никога не съм си представял че до там че да жертва всичко и всеки в името на властта и изборите..

Трябват му гласовете на ресторантьорите, на хотелиерите, на туристическия бизнес, на собственици и наметели в моловете, на футболните запалянковци и собственици на отбори, на концертиращите артисти и музиканти. ОК, но да помислим.

Да не би Ердоган да му е по-малко мил туризма, че държи мерките затегнати? Сметката не е сложна. Прекалено ранно отваряне ще удължи платото на заразените по-дълго, дълбоко за сезона и особено по време на предварителните избори.

Обратно, ако оставим мерките по-строги по отношение на черноморските курорти, ще се лишим от слабите крила на сезона в началото като съхраним надеждата че разхлабени мерки от юни ще съвпаднат с овладяването на кризата след по-голям брой ваксинирани и преболедували.

Вие да сте чували някаква аргументация защо Борисов, еднолично управляващия, затягащия и разхлабващ мерки, предприема едно или друго действия.

Консултантите от щаба изчезнаха след като бяха детронирани медийно в очите на публиката от Вожда.

Здравен министър в оставка заряза битката с вируса за да укрепва властта на ГЕРБ в болниците.

Севда ТВ предава от хола МУ. Скоро и от кухнята и спалнята.

Илиян Василев

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

От една страна всичко е наред, но аз съм от другата...

Харесай Дунавмост във Фейсбук