Бензиностанции разреждат бензина и дизела с корабно гориво

0
Бензиностанции разреждат бензина и дизела с корабно гориво

В три бензиностанции е установено несъответствие в качеството нагоривата.

В Кюстендилско от 12 бензиностанции са затворени 3 поради 25% несъответствие в качеството на горивата. Това обясни пред журналисти Стефан Цанков, председател на Държавна агенция за метрологичен и технически надзор.

Бензиностанциите-нарушители са разреждали дизела и бензина с корабно гориво, а биодобавките били по-малко от нужните. Така всеки литър бензин и дизел излизал по-евтино с 10 ст. за бензиностанцията. Това не е опасно за шофьора, а за двигателя на автомобила, обясни Цанков.

Друга бензиностанция – в кв. „Модерно предградие“ в София, е била затворена газстанция, поради изтичане на газ в атмосферата.

Директорът на Държавна агенция за метрологичен и технически надзор обясни, че са установени и нарушения при болничните асансьори, като в болница „Св. Георги“ в Пловдив осем асансьора са били изключително опасни и са спрени за ремонт. За първи път след март месец извършихме последващ контрол на дейност на наши служители върху предварително заявена кампания за проверка на болнични асансьори. В редица болници, където имаме доклади за проверки и изправни асансьори, въобще не е била направена проверка, обясни Цанков и добави, че ще бъде направена последваща проверка на всички болнични асансьори.

Директорът на ДАМТН разясни, че през март и февруари имало структурни промени в агенцията, като се набляга на обективни проверки на територията на цялата страна.

От агенцията се зарекоха, че ще правят изненадваща проверка в една област на България всеки месец, като ще изпращат инспектори от минимум два различни града. По този начин на работа ще се неутрализират течовете на информация, каза още Цанков.

 

Източник: БЛИЦ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари