Бащата канибал прави опити за самоубийство в затвора

0

Канибалът Станислав Бакърджиев, който в Атина закла и свари на 9 април м.г. 3-годишната си дъщеричка Ани Борисова, е изперкал в затвора на остров Корфу и търси начин да се самоубие, съобщи "България Днес".

Надзирателите на един от най-строго охраняваните зандани бдели постоянно над изверга да не сложи край на живота си преди началото на процеса срещу него на 5 септември. Като предпазна мярка властите дори пратили екип от психолози, които да се преборят със суицидните мисли в главата на детеубиеца. До строгите мерки за надзор на българина, който потресе със зверството си цяла Европа, се стигнало, след като част от пандизчиите съобщили, че Сава постоянно търсел начин да се затрие. Първоначално той бил вкарван в карцера, но експертите убедили униформените, че това нямало да му попречи, а ще влоши състоянието му.

Станислав е обвинен, че с невиждан садизъм разчленява на малки парченца телцето на невръстната си дъщеричка, сварява я, след което разхвърля тленните й останки из контейнерите за смет в Атина. В кауша е й майката на Ани - Димитрина, която ще отговаря за това, че заради престъпната си небрежност е оставила на грижите на мъжа си детето, което е станало и причина за убийството му.
В затвора в гръцката столица попада и основният свидетел в процеса Назиф Ахмед, който разкрива пред българските власти едно от най-ужасяващите престъпления на века. Той е дългогодишен приятел на Станислав и по време на касапницата живее в квартирата на изверга. По думите му става ясно, че той научава за зверството лично от устата на надрусания с хероин Бакърджиев. По-късно обаче криминалистите откриват следи от Назиф на местопрестъплението и на 11 септември 2015 г. е издадена европейска заповед за ареста му. След няколкомесечно издирване Назиф е заловен. На 11 март 2016-а Апелативният съд във Велико Търново потвърждава решението на окръжните магистрати в Габрово и 30-годишният мъж е екстрадиран.

Перипетиите на свидетеля, превърнал се в обвиняем, не спират. Той е преместен нарочно в карцера, тъй като другите затворници го биели, а един дори го намушкал със стъкло в бедрото. Същата съдба бе сполетяла и Канибала, който бе пребит от пандичзиите веднага след като бе заловен и тикнат зад решетките. Според запознати със случая в момента Станислав бил тотално неадекватен. Мозъкът му бил на пихтия заради дългогодишната злоупотреба с хероин, а временното изчистване на организма от дрогата го накарало да разбере какво е сторил. Именно заради това той търсел начин да се самоубие преди започването на процеса.


"Ако е виновен, което явно е така, да гние в затвора. Смъртта му ще е избавление, което той не заслужава", заявява бабата на изверга Снежана Бакърджиева.

Делото трябва да стартира в началото на септември. Атинските прокурори ще пледират доживотен затвор без право на замяна за изрода. Назиф Ахмед го чакат най-малко 30 години зад решетките като подстрекател и съучастник в убийството на момиченцето. Според законите на южната ни съседка дори обвиняемите да направят самопризнания, това няма да умилостиви съдът, тъй като гърците не зачитат признаването на вината. Назиф продължава да твърди, че няма нищо общо с убийството. Баща му Мустафа заявява, че купил билет на сина си за Турция, преди да бъде заловен, но той сам решил да се предаде и да докаже, че не е отговорен за смъртта на Ани.

Смразяващите показания на Назиф

В писмените показания, дадени пред българските власти, Назиф подробно предава разказа на изверга Станислав пред него дни след касапницата. Ето я неговата версия.

Сава се буди на 9 април, детето не диша. Не търси полиция или медицинска помощ, понеже е наркоман, а домът му е пълен с дрога.
Разрязва тялото на детето, като почва от лицето, за да не го гледа. Следват ръцете от китките и ходилата. Сварява частите и ги изпържва с подправки. Телцето транжира на дребно и го вари с картофи, след което изсипва всичко в контейнери. Кървавите петна по стените и пода изчиства с белина. Именно по бутилката с препарата и легена с кръв от Ани обаче са открити ДНК на Назиф.

Христо ГЕНАДИЕВ

Източник: България Днес
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари