Банковата истерия в Русе продължава

0
Банковата истерия в Русе продължава
Снимка: Топ новини

Както в петък, така и днес имаше русенци, които се наредиха на опашка пред Първа инвестиционна банка. Преди обед имаше около 20 души, които чакаха пред банката, съобщава "Топ новини".

Вчера политическите партии и институциите, участващи в консултациите при държавния глава, се обединиха около следното: Политическите партии и институциите, участващи в днешните консултации, декларират своята решителност и готовност за осигуряване на необходимия ресурс и осъществяване на всички необходими мерки за гарантиране на банковата стабилност в страната.

Парите на гражданите и фирмите, вложени в банковите институции в България, са сигурни и гарантирани. Банките ще продължат да работят в нормален режим.

България е член на Европейския съюз, Валутният борд е непоклатим и ще бъде запазен до влизането на България в еврозоната.

1.95583 български лева са и ще бъдат равни на 1 евро, докато сменим българския лев с евро. Разполагаме с достатъчно резерви, средства и механизми, за да се справим с всички опити за дестабилизация, като заставаме зад всяка банка, подложена на атака.

Политически сили, представени в българския и Европейския парламент поставят обществения интерес и финансовата стабилност, като част от националната сигурност, над политическите различия и обединяват усилията си за постигане на стабилност и доверие в институциите и икономиката.

Предприемат се всички необходими мерки в подкрепа на банковата и финансовата стабилност. В ход са и законодателни промени в подкрепа на банковата стабилност.

Международните пазари ни вярват, добре е и ние да си вярваме. Банковата система в България е стабилна, добре регулирана и капитализирана. Няма основание и няма причини да се поддаваме на паника. Банкова криза няма, има криза на доверието и има криминална атака. Те трябва да бъдат преодолени, а виновните - преследвани с цялата строгост на закона.

Политическите партии осъждат остро разпространяването на слухове и неверни твърдения по отношение на финансови институции в България. Очакваме правоохранителните органи да демонстрират решителност и в кратки срокове да покажат резултати. Необходими са спешни действия за откриване и наказване на извършителите и поръчителите на това злонамерено деяние.

Призоваваме хората да бъдат спокойни, да не теглят излишно парите си. Но който желае, може да бъде сигурен, че банките разполагат с необходимия ресурс.

Източник: Топ новини
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари