Банка измъкна 372 000 лева от сметката на международна компания

0
Сериозен скандал назрява между една от водещите банки в България и един от крупните й клиенти
Сериозен скандал назрява между една от водещите банки в България и един от крупните й клиенти

"Насрочели сме среща с банкерите и ако не получим задоволително обяснение, ще огласим целия случай", казват потърпевшите.

Сериозен скандал назрява между една от водещите банки в България и един от крупните й клиенти – международна компания със седалище у нас, която работи в областта на петролния бизнес, пише Флагман.

“Случаят е повече от фрапиращ и ни кара да мислим, че или е допусната някаква инцидентна грешка, или е нещо по-лошо – пробив в сигурността на банката”, казва изпълнителният директор.

Преди няколко дни контрагент на компанията извършва банков превод по издадена фактура за 372 000 лева с ДДС.

“Около 15 часа от счетоводството ми казаха, че сумата вече е постъпила в сметката ни. Два часа по-късно, около 17 часа, парите бяха изчезнали. Някой се беше разпоредил с нашите пари. Без да знаем къде са преведени, дали това е кражба или някаква грешка”, поясняват от компанията.

Обяснението на банката е, че платецът си поискал парите обратно и те му ги върнали, понеже още нямали сетълмент и за тях операцията не била приключена.

“Документирали сме всичко. Имаме разпечатки, които показват как парите са постъпили по нашата сметка и как после са изчезнали. Насрочили сме среща с представители на банката. Ние сме нейни клиенти от години. Ако не получим задоволителен отговор и уверение, че няма в бъдеще да допускат разпоредителски действие с пари, които не са тяхна собственост, ще огласим случая с конкретних имена и факти”, категорични са потърпевшите.

Източник: flagman.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари