Българските волейболистки се завръщат в Лигата на нациите

0
Програма на срещите от Волейболната лига на нациите в Русе
Програма на срещите от Волейболната лига на нациите в Русе

Българският национален отбор по волейбол при жените се завръща в Лигата на нациите, като дебютът му в турнира ще бъде в Русе.

Първият мач на момичетата на Иван Петков е срещу Япония на 21 май, вторник, от 20.30 часа в зала „Арена Монбат“. От 21 до 23 май градът ни ще бъде домакин на първата серия от Лигата на нациите, в която съперници ще бъдат волейболните отбори на Япония, САЩ, Белгия и България, предаде Русе Медиа.

„Ние се подготвяме за всеки един отбор, мач за мач, и сега сме се фокусирали за първия мач срещу Япония. Определено живеем с нагласата, че няма да има лесни мачове. Надявам се утре да бъдем една идея по-добри от японките, за да можем да победим. Вярвам, че залата ще е пълна и публиката ще ни подкрепя, а ние ще дадем всичко от себе си, за да не ги разочароваме. Надявам се наистина да се представим по най-добрия начин, по който да дадем шанс за изграждането на един добър отбор, а това беше и основната ни цел, за която влязохме в тази лига. Наистина сме заредени с оптимизъм и надежди за участието ни в Лигата на нациите", сподели Иван Петков.

Японската треньорка Куми Накада очаква първия мач срещу България да се превърне в един качествен двубой, в който момичетата й да защитят името на японската школа.

„Остава една година до олимпийските игри в Токио и предполагам, че целта на всеки отбор е участието там. Нашата задача е също да бъдем готови за там, а част от подготовката е участието в Лигата на нациите. Надявам се, че сме готови на сто процента и сме максимално добре подготвени за участие“, каза Накада.

Треньорът на САЩ Карч Кирали, както и белгийският му колега Герт Ванде Брьок, похвалиха отличната организация и гостоприемството на Русе. Въпреки че американските волейболистки са сочени за фаворит на турнира в Русе, треньорът е умерен оптимист.

„Очакваме да имаме сериозни трудности и да бъдем поставени на сериозно изпитание от всеки един от отборите в този турнир. Това са 16-те най-добри тима в света, събрани в надпреварата, и това я прави едно наистина топ събитие във волейбола“, каза Кирали.

Пред отбора на Белгия има две цели, заяви наставникът Герт Ванде Брьок.

„Това са добро представяне в Лигата на нациите, като целта е да останем в нея, и добро представяне на европейското първенство. Това са две амбициозни цели, към които сме насочили вниманието си през тази година. Повечето ни състезателки играят само в Белгия и трябва да се адаптираме към високото ниво на турнира“, каза Брьок.

Програма на срещите от Волейболната лига на нациите в Русе:

21 май 2019

17:00 ч: Белгия – САЩ

20:30 ч: България – Япония

22 май 2019

17:00 ч: Япония – САЩ

20:30 ч: България – Белгия

23 май 2019

17:00 ч: Белгия – Япония

20:30 ч: България – САЩ

Източник: Русе Медиа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари