Български журналист от Белград: Цари медийно затъмнение в Сърбия

0
Стотици сръбски опозиционни активисти и студенти блокираха Белград
Стотици сръбски опозиционни активисти и студенти блокираха Белград Снимка: БГНЕС

Стотици сръбски опозиционни активисти и студенти блокираха Белград

Стотици сръбски опозиционни активисти и студенти блокираха вчера улиците на Белград. Те протестират отново срещу резултатите от парламентарните избори.

Днес започват да протестират и студентите и ще има 24-часово блокиране на града. Те са подготвили и палатки.

И в други градове в Сърбия има демонстрации. Белград ще посрещне Нова година в условията на протести, разказа кореспондентът на БГНЕС в Белград Ели Юрукова в предаването „Тази сутрин“ по bTV.

Все повече хора припознават този начин на битка срещу режима на Александър Вучич. Появяват се и много доказателства за манипулиране на изборния вот.

Демонстрантите искат нови избори, като първоначално те са били за нов вот на белградския парламент, а след това и за общи избори – и парламентарни, и местни.

Доказателствата за изборни кражби са много. За да се установят на Белград и на Сърбия са ѝ необходими международни наблюдатели и промяна на изборните закони. Трябва да има сваляне на това невероятно медийно затъмнение, което цари. Вучич се прави, че не забелязва демонстрациите, добави Юрукова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    3
    Тру
    Еврогейския режим не зачита свободния избор. Бърза да се намеси с цветните си революции, когато народа избере не това което му се налага.
  • 5
    2
    ...
    сащ гласи Сръбски майда. младите студенти на Сърбия се оказват доста тъпи говеда ако и те скимтят за чудото европа. искат огромния запас на Литий в Сърбия и всяко разклащане е добре дошло за безбожните капиталисти. за ресурса става въпрос а не за свободи или никога несъществуващи демокрации. колониалния запад да окраде бедния изток. никой не дава нито една стотинка за Сърбите, като народ, както и за нас, но няма кой да го проумее.
  • 11
    1
    русенец
    То пък в Булгаристан едно медийно осветление! В цял свят мисирките са си мисирки и са на нечия хранилка. Рядко има журналисти, чиято дума да се приема без уговорки и които да са авторитет.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари