Български ученик получи хонорар от YouTube

0
Вече повече от година Деян Евтимов качва клипчета, които сам снима и монтира
Вече повече от година Деян Евтимов качва клипчета, които сам снима и монтира Видео: БНТ

Български десетокласник получи хонорар от YouTube.

Вече повече от година Деян Евтимов качва клипчета, които сам снима и монтира, предава БНТ.

Деян прави канала си през 2014 г., но започва да качва видеа за любимата си игра три години по-късно.

Всичко започва като забавление. Любима игра с обичан герой от детството. Докато един ден Деян не решава сам да снима и монтира клипчета, в които да разказва за любимата си игра.

Деян Евтимов, ItIsSpid: Аз винаги съм гледал други ютюбъри и ми е било интересно да разбера как се обработва, как да добавям музика, как да сложа еди какъв си ефект.

Така създава канала си и започва да споделя видеа. След известно време получава съобщение от Ютюб. Вече има 1 000 абоната и над 4 000 часа гледаемост на видеата. Тогава идва изненадата за него.

Деян Евтимов, ItIsSpid: След месец и нещо ми пратиха съобщение, че вече съм от тяхната програма и че мога да получавам някакви пари, което много ме зарадва.

Всяко видео си има някаква цел. Всеки път различна. Главният герой обаче остава един и същ. Спайдърмен.

Деян Евтимов, ItIsSpid: Хората могат да се видят в него. Аз лично съм се виждал в него много пъти и съм се замислял той какво би направил, колкото и смешно да звучи.

Видеата му са само за игри. В момента това го вълнува най-много.

Деян Евтимов, ItIsSpid: Най-важното е да имаш идея. След това трябва тази идея да я преработиш във видеото, което според мен е най-трудно, но най-много време отнема самото обработване. Не се смятам за популярен, а има много други хора, които правят това, което аз правя много по-добре, но това е самото начало за мен.

Деян е доволен от постигнатото и с усмивка ни разказва. След седмица ще получи първата си заплата в живота и се радва, че трудът му е оценен. А след като завърши училище си обещава да превърне хобито си в професия и да се занимава с филмов монтаж.

Източник: БНТ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Как да вбесите мъжа си?
Изчакайте го да изпревари с мъка 16 ТИР-а и тихо кажете, че ви се пишка!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари