Москва поиска от YouTube да отблокира каналите на руските държавни медии

0
От Роскомнадзор заплашиха с "техническа намеса", ако каналите не бъдат възстановени
От Роскомнадзор заплашиха с "техническа намеса", ако каналите не бъдат възстановени

От Роскомнадзор заплашиха с "техническа намеса", ако каналите не бъдат възстановени

Руският медиен регулатор Роскомнадзор прикани днес администраторите на "ЮТюб" (YouTube) да разблокират десетките медийни канали, финансирани от Русия, предаде ДПА, цитирана от БТА.

От руската агенция заплашиха с "техническа намеса", ако каналите не бъдат възстановени.

Това може да означава, че достъпът до "ЮТюб" може да бъда забранен за потребителите на руска територия. Досега Русия е предприела подобни мерки срещу "Туитър", Инстаграм" и "Фейсбук".

На 1 март администраторите на платформата "ЮТюб", притежавана от "Гугъл", обявиха, че спират каналите на руските държавни медии, защото нарушават вътрешните правила, забраняващи "съдържание,  което отрича, омаловажава или опростява добре документирани прояви на насилие". Московските медии например не описват настоящите събития в Украйна като война, а като "специална военна операция за освобождаването на рускоезичното население от украинските националистически сили".

Броят на обхванатите от мярката канали възлиза на 54, сред които телевизии като РБК, НТВ и ТНТ, както и руски радостанции и новинарски агенции.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари