България ще участва в разследването на съда в Хага срещу Русия

1
Един от вариантите е бежанците, да се включат със сведения за извършени различни престъпления и зверства, обяви правосъдният министър
Един от вариантите е бежанците, да се включат със сведения за извършени различни престъпления и зверства, обяви правосъдният министър Снимка: БГНЕС

Един от вариантите е бежанците, да се включат със сведения за извършени различни престъпления и зверства, обяви правосъдният министър

Страната ни ще участва и в разследването на международния наказателен съд в Хага за евентуални военни престъпления.

Това пише в пост във Фейсбук правосъдният министър Надежда Йорданова. Един от възможните варианти е адвокатите, които са на първа линия и разговарят с бежанците, да се включат със сведения за извършените различни престъпления, агресии и зверства, добавя тя.

Правосъдният министър обявява още, че България вече предоставя безплатна правна помощ за бежанците на наша територия, както и че вече работи регионалният център във Варна.

"Българската държава предприема всички мерки за координирано усилие на всички институции във връзка с войната в Украйна. От вчера е активирана и Директивата за временна закрила, което е безпрецедентно за ЕС", пише още Йорданова. Това означава, че тези хора имат право за една година да бъдат на територията на ЕС и да се ползват с всички права, които имат като бежанци – социална закрила, работа, настаняване. Има възможност за увеличаване на тази закрила с шест месеца. Така ситуацията е сериозно облекчена, коментира още тя.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    4
    mmmda
    От Фондовете трябва да се папа. От къде-що може, а Коментар 3, дори морално и човешки да сте прав/а, тия въобще не ги касае - те са тук само за "борбите", т.е за парите, някои - за слава, а всичките - за власт. Ще свършат плачевно. Наистина трябва да бъдат разчистени, а вече знаем и от кого...
  • 3
    3
    ДО УПРАВНИЦИТЕ НА БЪЛГАРИЯ
    СТОЙТЕ СИ НА КИСЕЛО МИРИЗЛИВИТЕ ПРЪДЛИВИ ЗАДНИЦИ ЗА ДА НЕ CE РАЗХВЪРЧАТ В НЯКОЙ СУБЛИВЕН И ЕДИН БЪДЕЩ МОМЕНТ ЛАЙНА.НАУЧЕТЕ СЕ ДА НЕ СТЕ ПО ПРАВЕДНИ И ВЯРВАЩИ ОТ ПАПАТА,ПО НАТОВЦИ ОТ НАТОВЦИТЕ,ПО НЕО ЛИБЕРАЛНИ ОТ СЪЗДТЕЛИТЕ НА ТАЗИ КРАЙНА ИДЕЯ,ПО АМЕРИКАНЦИ ОТ АМЕРИКАНЦИТЕ И ПО ЗАЩИТНИЦИ НА ПРАВАТА НА ХОРАТА ЗАЩОТО ВИЕ И ВАШИТЕ АДМИНИСТРАЦИЙ СА НАЙ ГОЛЕМИТЕ РУШИТЕЛИ НА ПРАВАТА НА БЪЛГАРСКИТЕ ГРАЖДАНИ И УСЛОЖНЯВАТЕ ТЕХНИЯТ ЖИВОТ ДОПЪЛНИТЕЛНО И НАПОИТЕЛНО С ПРОКАРВАНЕ НА ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОННИ ЗАКОНИ,ПРАВИЛА И НОРМИ.
  • 10
    2
    Що пък не
    А разследване на престъпленията на Урсула фон дер Лайнен и €К по въпроса с потъпкване на човешките права и принудителната *ваксинация* по време на измислената от тях ПЛАНдемия? КОГА?
  • 9
    1
    Който и да е
    Пак се тикат където не им е работата...
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари