България помете Франция на европейското

0
България постигна втора победа на европейското първенство по волейбол за младежи до 20 г.
България постигна втора победа на европейското първенство по волейбол за младежи до 20 г.

България постигна втора победа на европейското първенство по волейбол за младежи до 20 г., което се провежда в Пловдив и Варна.

Възпитаниците на Владимир Николов надвиха с 3:2 (23, -22, 23, -19, 10) Франция пред около 1000 зрители в зала "Колодрума". На трибуните бе и наставникът на мъжкия национален отбор Пламен Константинов, който се прибра за два дни до България, след като изведе новия си тим "Локомотив" (Новосибирск) до купата на Сибир.

Владимир Николов дава указания на състезателите.

Българският състав поведе с 2:1 гейма, но "петлите" успяха да пратят мача в тайбрек. Въпреки това тонусът на нашите не се понижи и след много силна игра на капитана Пламен Шекерджиев пречупиха коравия съперник. Посрещачът на ЦСКА бе и най-резултатен в мача със своите 22 точки. Страхотно се представи и центърът Алекс Гродзанов, който се отчете с 16 точки, 6 от които след блокади. В първата си среща от европейското играчите на Николов отстъпиха с 2:3 пред Украйна, а след това разбиха с 3:0 Словения. По-късно тази вечер е сблъсъкът между Полша и Германия, а утре е почивен ден на шампионата.

Във вторник от 17,30 часа България излиза срещу Бундестима.

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари