Българинов ще проведе срещи с русенски фирми

0

Целта е да се даде добър пример на всички предприятия, особено на работещите на международния пазар

Над 40% от работещите във фирма „Нова линия“ ЕООД вече са се ваксинирали срещу Covid-19. Това стана ясно от проведена среща между областния управител Борислав Българинов и управителката и предприемач в модния бранш Даниела Симеонова. Най-предпочитана се оказва ваксината на „Пфайзер“, като само през днешния ден първа игла получиха 18 души. Тенденцията е за увеличаване броя на желаещите да се ваксинират, като за целта е осигурен мобилен екип на Университетска болница „Медика“, който ще поставя ваксините на място. Това е сред първите срещи на Българинов с представители на бизнеса, посветена на имунизационната кампания в региона. Той лично е съдействал за организиране на ваксинацията във фирмата. Целта е да се даде добър пример на всички предприятия, особено на работещите на международния пазар, тъй като миналата година е била изключителна тежка за по-голямата част от компаниите Предприятието се състои от близо 100 души, като до момента са ваксинирани малко над 40 човека. През следващата седмица ще има още хора, които искат да се защитят от коронавирусната инфекция.

Предвижда се в следващите седмици Българинов да проведе редица срещи с фирми от региона, на които фокусът отново ще бъде поставен върху плюсовете от ваксинацията.

По време на днешната среща бяха обсъдени и други въпроси. Сред тях са липсата на детски площадки и нередовното сметосъбиране особено в крайните квартали на Русе, както и малкото патрулиращи полицаи. Точно затова от фирмата са поели нещата в свои ръце и сами са облагородили района около компанията. Малка част от направеното от тях включва детска площадка, както и фитнес на открито, като съоръженията могат да се ползват освен от техните служители и от всички граждани. Предприятието участва и в редица екоинициативи, като залесяване и облагородяване на райони из града.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Младеж, девойка и мъж в купето на влак. Девойката е с много къса пола и дълбоко деколте, което те кара да... Девойката се опитва да привлече вниманието на младежа, питайки го какво чете. Той не обръща внимание дори на поканата ѝ да отидат до вагон-ресторанта. Накрая тя излязла сама от купето. Веднага щом затворила вратата мъжа казва на младежа:
- Ти в ред ли си? И ти се натиска! Аз така се възбудих, че бих изчукал и куче!
Младежа:
- Бау, бау...

Харесай Дунавмост във Фейсбук