Българинът живее трудно, дори и да има ръст на доходите

1
85% от българите не усещат подобрена икономическа ситуация по джоба си
85% от българите не усещат подобрена икономическа ситуация по джоба си

Икономическите показатели като статистика през последните години отбелязват много добри тенденции, посочи Димитър Ганев от „Тренд” в предаването „Тази сутрин”, предава bTV.

Това обаче се усеща по джоба на българина само от 7%. Българинът оценява своя жизнен стандарт като нисък – той смята, че живее трудно, дори и да има ръст на доходите, това не променя качеството му на живот, каза още социологът.

Непрекъснато се говори колко много пари се дават за здравеопазване и инфраструктура, но знаем, че се изразходват неефективно, посочи още Димитър Ганев.

Най-тежките месеци за властта са януари и февруари, посочи още той, в коментар на въпрос дали има  нагласи за предсрочни парламентарни избори.

Ганев уточни, че близо 2/3 от хората не са следили дебатите около бюджета, ако ги питате дали са важни параметрите му, над 60% казват, че са важни. Голям процент  от българите смятат, че държавните средства се изразходват неефективно.

Според Димитър Ганев реформите са ключът дали едни средства ще бъдат изразходвани ефективно, или не. „В случая обаче когато става дума за реформи, от които боли или по друг начин казано, се плаща социална цена, малко хора подкрепят подобни мерки“, поясни социологът.

Оказва се, че подкрепата за увеличение на парите за хората с увреждания с 50 млн. е 95%, за пенсиите от 1 юли е 93%, за здравеопазване с 490 млн.е 87%, а за учителите с 20% е 77%.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари