Българин триумфира на фестивала в Кан

0
Мартин Малинов спечели пет награди с два късометражни филма
Мартин Малинов спечели пет награди с два късометражни филма Видео: NOVA

Мартин Малинов спечели пет награди с два късометражни филма

Триумф на фестивала в Кан. Мартин Малинов спечели пет награди с два късометражни филма. Признанията са за „Алкохоликът ме посещава всяка вечер” и „Нищо не може да разруши това”, предава NOVA.

Филмът „Нищо не може да разруши това” е любовен и се разказва за една връзка, която започва, развива се, разпада се и започва нова връзка. Той е вдъхновен от един кратък разказ, който аз написах преди доста години. Преоткрих го наскоро и реших да напиша сценарий от него с един американски сценарист”, разказа продуцентът Малинов.

Мартин Малинов учи в САЩ. Едва на 13 г. заснема първия си филм. „Алкохоликът ме посещава всяка вечер” е по моя идея. Разказва се за алкохолик, чиято бутилка всяка вечер мистериозно се пълни с алкохол, вампир пие от кръвта му и му дава алкохол”, разказа още той.

Киното е неговата любов от малък. „Започнах с малки филмчета, които съм снимал с телефона. Сестра ми беше актрисата. Помолих всичките гости на рождения ми ден да не ми дават подаръци, а да ми дадат пари за бюджет на филм”, допълни продуцентът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари