Българи от чужбина написаха лични писма до всички депутати

0
Целта на писмата е да се привлече вниманието им към негативните последствия от Изборния кодекс
Целта на писмата е да се привлече вниманието им към негативните последствия от Изборния кодекс Видео: Нова телевизия

Българи от чужбина написаха лични писма до всички депутати заради гласуването, информира Нова телевизия. 

"Надяваме се чрез него народните представители да се вслушат в гласа на гражданите в чужбина. Аз лично останах с впечатление, че не си дадоха сметка какво всъщност беше решено. Това писмо е начин да се привлече тяхното внимание към негативните последствия за много хора. Другото, което се цели, е точно в този период след ветото, когато депутати имат възможността да преразгледат текстовете, да се наблегне върху факти и аргументи именно за негативния ефект”, обясни в „Здравей, България” Мариана Тосева.

"Тези 136 секции в Турция не представляват никаква опасност. В тях гласуват 60 000 български граждани. С техните гласове се избират четирима депутати. Те не могат да представляват някаква съществена опасност, дори да е вярна хипотезата на депутатите от Патриотичния фронт. От години организирам избори в чужбина, в Швейцария имаме повече от 20% избирателна активност. Процесът с режима на лесно отваряне на секции в миналия Изборен кодекс би трябвало да продължи, за да може да се увеличава изборната активност в чужбина”, коментира Димитър Иванов, който живее в Швейцария.

"Инструментът на участие в изборите е много важен и не може по някакви конюнктурни съображения България да се откаже от част от своето бъдеще”, на мнение е Иванов. 

Източник: Нова Телевизия
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари