Николай Милков: Над 1000 души ще бъдат командировани за изборите в чужбина

1
Около 750 секции ще бъдат разкрити в чужбина за изборите на 2 април, което ще струва близо 8 милиона лева, каза министър Милков
Около 750 секции ще бъдат разкрити в чужбина за изборите на 2 април, което ще струва близо 8 милиона лева, каза министър Милков Снимка: БГНЕС

Около 750 секции ще бъдат разкрити в чужбина за изборите на 2 април, което ще струва близо 8 милиона лева, каза министър Милков

"На първо място поставяме организацията на изборите в чужбина. В тези избори ще бъдат ангажирани всички структури в МВнР. Искаме всички български граждани в чужбина да могат да упражнят правото си на глас. Нещата се усложняват постоянно. Ще трябва да бъдат командировани доста повече хора от България, може би над 1000 души, заради промените в Изборния кодекс. Това вероятно би оскъпило изборите". Това каза служебният министър на външните работи Николай Милков на пресконференция, на която представи своя екип и очерта основните външнополитически приоритети на България в рамките на служебното правителство, предаде БГНЕС.

"План-сметката за изборите е около 8 милиона лева за организация на изборите в чужбина", съобщи още Милков и допълни, че за миналите избори отделената сума беше около 6 милиона лева. По-високата цена се дължи на различни разходи, свързани с командировките, но също и на увеличението на възнагражденията на служителите на СИК, както и на по-големия брой хора, които ще бъдат командировани за изборите в чужбина.

По отношение на екипа на служебния външен министър няма нищо ново, посочи Милков.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари