Българи, не забравяйте, че историята се прави от личности

0
Избирайте хората, за да не плачете след това на гроба на идеите
Избирайте хората, за да не плачете след това на гроба на идеите Снимка: Dunavmost, архив

И най-прекрасната идея може да бъде опропастена от неправилно подбраните хора за изпълнението й

 Всички идеи са велики и по същество добри за хората. Докато не се приведат в изпълнение от хора, които или не са ги чели, а само са чували за тях, или по-лошото, прочели са, но нищо не са разбрали.

Много пъти съм спорила с хора, които казват, че нямат значение хората, а ценностите и идеите при избор на политика. А моят отговор е: Личностите правят историята, не идеите!

Какво щеше да бъде идеята за комунизма, без Ленин и Сталин, каква щеше да бъде идеята за България без хан Аспарух, без Симеон Велики, без Левски и Ботев, без Паисий Хилендарски? Историята се прави от конкретни личности. И без тях няма как да се случи. Идеите не се осъществяват от тълпите. Факт!

Днешното управление го виждаме. Управлява една персона /личност не ми се иска да го нарека/. Проста, с престъпно мислене и крадлива. Поради това се обгражда също с такива. И така надолу, до последния назначен селски кмет от шайката. Дали щеше да бъде различно при друга личност – да, определено. Защото хората, а не народите или тълпите оставят следа в историята и времето.

Затова и най-доброто, което може да се направи за една идея, е да се подберат личностите, които да я осъществят. Защото една лъжица с катран отравя цялата каца с мед. Погрешните избори на хора водят до погрешни избори за бъдещето.

Хората са важни. Те носят идеите. Те носят решенията. Те носят начинът на действие и поведение. Те носят начинът на мислене. Избирайте хората! За да не плачете след това на гроба на идеите!

Елена Гунчева

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Днес го дават 42 градуса. Дали да не си обуя сандалите без чорапи?

Харесай Дунавмост във Фейсбук