Багата излиза срещу Принца в битка за световна титла

2
Благой Иванов - Багата ще се завърне на ринга над година, след като проведе последния си бой
Благой Иванов - Багата ще се завърне на ринга над година, след като проведе последния си бой

Най-добрият български ММА боец Благой Иванов - Багата ще се завърне на ринга над година, след като проведе последния си бой.

На 5 юни в Еdmonton Expo Center в едноименния град в канадската провинция Алберта той ще излезе срещу представителя на домакините Смелиньо Рама, известен с прозвището Принца. 22-годишният боец, който е роден в близкия град Калгари, стана миналата есен най-младият носител на голямата световна титла в тежка категория на веригата WSOF.

Първата му защита на трофея ще е именно срещу Багата на 5 юни. Българинът за последно се би на 17 май 2014 г.. Тогава също в битка за световната титла, но на веригата на бившия му промоутър Bellator той загуби срещу руснака Александър Волков.

Това бе първо поражение в кариерата на 28-годишния Иванов. Преди това той бе записал 11 успеха и един двубой без излъчен победител. Статистиката на Принца е 9 победи и 1 загуба.

Българинът и канадецът са горе-долу еднакви на тегло - около 114 кг. Багата е 180 см висок, а Принца - с 2 см повече. В Едмънтън той ще има солидна подкрепа от родната публика. Двубоят ще е главният за ММА вечерта.

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари