Багата завоюва втора поредна победа в UFC

0
Благой Иванов спечели истинска война срещу Тай Туиваса в Чикаго
Благой Иванов спечели истинска война срещу Тай Туиваса в Чикаго

Най-добрият български ММА боец Благой Иванов постигна своята втора поредна победа в UFC.

Багата взе заслужен успех над Тай Туваса, като битката между двамата се проведе в Чикаго и беше част от бойната гала UFC 238. Представителят ни беше подкрепен от сериозно количество български фенове, които изпаднаха в бурна радост, след като Благой бе обявен за победител с абсолютно съдийско решение.

Иванов вече е със статистика от две победи и едно поражение във въпросната бойна организация, докато Туиваса записа едва второто си поражение в окгатона, след като в предишния си сблъсък бе спрян от бившия шампион Жуниор дос Сантос, информира Topsport.bg.

Багата изпълни перфектно тактическия си план и спечели дуела във всеки един компонент, като най-добрият аспект от играта на австралиеца бяха десните му вътрешни лоукикове. Като цяло обаче статистиката също бе категорична в полза на Благой

Австралиецът започна агресивно двубоя, но Багата успя да му противодейства и дори взе предимство. Двамата влязоха в клинч, а българинът вкара дясно кроше на съперника и го свали в нокдаун.

Във втората част Туиваса отново се опита да започне по-агресивно и дори успя да удари Багата, така че да го разклати. Благой Иванов успя да притисне опонента си, а в края на рунда го заключи в гилотина, но сирената прозвуча.

В края на мача личеше изтощението при двамата. Багата успя да се възползва от клинч, в който нанесе още удари. В крайна сметка съдиите взеха решение в полза на българина 29-28, 30-27, 30-27.

Източник: Topsport.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари