Азербайджан оживя в Габрово

0
Извънредният и пълномощен посланик на Република Азербайджан в Република България
Извънредният и пълномощен посланик на Република Азербайджан в Република България

Извънредният и пълномощен посланик на Република Азербайджан в Република България Н.Пр. Емил Каримов  и кметът на Габрово Таня Христова откриха изложба с фотографии от град Шаки в Габрово.

Изложбата е по повод 11-годишнината от побратимяването на двата града и може да бъде видяна в зала „Възраждане“ до средата на месец октомври.

На изложбата присъстваха още Андрей Малакей, вицеконсул на Генерално консулство на Русия в Русе, Иван Палчев – председател на българо-азербайджанската Група за приятелство и бивш посланик на България в Азербайджан, Мохамед Али Киани – културно аташе в Посолство на република Иран, Георги Шопов – председател на българо-индонезийската търговско-промишлена камара, представляващ Посолство на Индонезия в България, областният управител на област Габрово Николай Сираков, председателят на Общински съвет Габрово – Лена Георгиева, представители на културните институции и общности в града, общински съветници.

Представянето на изложбата започна с кратък филм за Шаки, който разказа за забележителностите на града, туристическите маршрути, дава полезна информация за пътуването, цените на храната, транспорта, нощувките.

След филма гостите имаха възможност да опитат някои традиционни храни и питиета и реално да усетят вкуса на Азербайджан.

Преди откриването на изложбата посланикът и делегация от Азербайджан се срещнаха с кмета Таня Христова и обсъдиха възможностите за партньорство, основно в областта на бизнеса, а също така в обмена на студенти и специалисти, културни продукти.

Таня Христова даде интервю пред Trend News Company от Баку, където разказа за Габрово, неговата икономика и възможности, различните фестивали и културни събития, възможностите за туризъм.

Източник: DarikNews
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Какви са сезоните в България?
- Агне, таратор, риба, прасе.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари