Австрия се хвали с ветото срещу България и Румъния

0
Карл Нехамер: С нашето „не” за България и Румъния в Шенген „бръкнахме в рана”
Карл Нехамер: С нашето „не” за България и Румъния в Шенген „бръкнахме в рана” Снимка: БГНЕС

Карл Нехамер: С нашето „не” за България и Румъния в Шенген „бръкнахме в рана”

Канцлерът определи ветото за двете страни като успех във вътрешната и външната политика. Австрийският канцлер Карл Нехамер - с равносметка за дейността на правителството през миналата година. Във връзка с външната и вътрешната политика, той отбеляза като един от постигнатите успехи ветото на Австрия срещу влизането на България и Румъния в Шенген.

„С нашето „не” за влизането на България и Румъния в Шенген направихме много важен принос, като „бръкнахме в рана”, а именно във факта, че Шенген в момента не функционира, тъй като 11 от 17-те държави членки извършват вътрешнограничен контрол”, заяви австрийският канцлер.

Предвид предстоящите тази година избори за Европейски парламент, Нехамер изтъкна, че Европейският съюз трябва да се съсредоточи върху основните си задачи и е необходимо да се превърне отново в реалност решаването на проблемите там, където се появяват на основата на принципа на субсидиарността.

„И още един важен аспект: ние сме за Европейския съюз, тъй като мислим в посока към решаване на проблемите. Ние засегнахме проблема, България и Румъния получиха пилотни проекти от Европейската комисия, тя ги и финансира, за да бъдат укрепени външните граници. Ние дължим това на хората, ние трябва да действаме и да се борим срещу нелегалната миграция. Оттогава има движение, има напредък в Пакта за убежище и миграция”, подчерта той.

„Изтъквам това, защото Европейският съюз е важен за нас и ние като Австрийска народна партия успяхме да поставим отново на дневен ред темата миграция, да направим видим въпроса с опазване на външната граница и да „качим на лодката” държави като например Италия и Франция, тъй като резултатът зависи от програмата, зависи от това дали можем да дадем убедителен правилен отговор на хората за европейските предизвикателствата, опазването на границите е част от това и Италия, и Франция вече обединяват усилията си с Австрия, допълни Нехамер.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 33
    3
    LOL
    Объркал си се нещо. Видно е и от този мой коментар, че подкрепям националните интереси на България. Ей там е разликата, която копейките не можете да възприемете. БЪЛГАРИЯ защитавам! Тия дето си ги сътворил в жалкия си коментар идеално описват цялата идеология на копейките. Уж сте за мир, но иначе сте за Путин. Уж сте националисти, но защитавате чужди национални интереси. Уж сте българи, а искате да избиете де що има интелигентен българин. Уж сте анти-фашисти, а не търпите нищо различно от руската пропаганда. Който е против Путлер е фашист, нацист, третополов джендър и т.н...да не ви изреждам малоумията повече :D
  • -20
    2
    До долния:
    С гол задник таралеж ли ще мачкаш? А и те са от твоите, нали беше радикален и правоверен €врогей, защитник на €С, САЩ и Усрайна и върл противник на Путин и Русия!
  • 24
    1
    LOL
    Както се хвалят накрая ще катастрофират много жестоко. Въпрос на време е да: - детайлна проверка на стоките влизащи от Австрия. При най-малко несъответствие конфискация и обратно - всички австрийски търговски вериги да бъдат подложени на постоянни проверки по всички направления. Данъчни, БАБХ, Агенция по труда и т.н. - всяко австрийско предложение от което нашата държава не печели - ВЕТО. - австрийски граждани на румънска и българска територия? Пълна проверка, преджобване и при най-малкото съмнение, повдигане на обвинения и арест с просване по очи на земята при най-малката съпротива да се издава бърза присъда. Можем да ги смачкаме без да губим нищо. А ако ги смачкаме съвместно с румънците направо ще ги направим шах и мат.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари