ЕС гласува за влизането на България в Шенген

3
"Български възход" организира демонстрация пред парламента под надслов "Аз съм европеец, ние сме Шенген!"
"Български възход" организира демонстрация пред парламента под надслов "Аз съм европеец, ние сме Шенген!" Снимка: dpa

"Български възход" организира демонстрация пред парламента под надслов "Аз съм европеец, ние сме Шенген!"

Европейските министри на правосъдието и на вътрешните работи ще гласуват дали България, Румъния и Хърватия да станат част от Шенген. По всяка вероятност на заседанието в Брюксел Нидерландия и Австрия ще се противопоставят на приемането на страната ни.

Първа точка в дневния им ред е приемане в Шенгенското пространство на България, Румъния и Хърватия, като за последната гласуването ще бъде отделно. Очаква се Хърватия да се присъедини към Шенген. От друга страна Австрия ще блокира присъединяването и на Румъния, и на България. Канцлерът Карл Нехамер обяви официално, че правителството му ще преразгледа позицията си чак догодина.

В София, пред сградата на парламента, "Български възход" организира демонстрация под надслов "Аз съм европеец, ние сме Шенген!". Тя е насрочена във връзка с гласуването на решението в Европейския парламент.

От партията призовават България да покаже единство пред Европа и готовност да бъде част от шенгенското пространство.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -2
    3
    Ние сме селяни!
    Шенген е винарско село в Люксембург. Селото е вид селище, населено място, което е по-малко от града. Или казваме на Европа: "Аз съм европеец, ние сме Шенген!" /тоест: ние сме с е л я н и !/
  • 2
    2
    Indianec v BG
    "Ние сме НАТО", ама не сме ШЕНГЕН. Хау!
  • 12
    1
    colibri
    Гласуването е ясно- Хърватия получава -да, а България и Румъния "ще почакат", или с други думи- не. Австрия и Нидерландия бяха пределно ясни и последните часове едва ли са променили мнението си. Офанзивата на дипломатите и депутатите ни е закъсняла, тези срещи/според мен/ се правят много по-рано, а не в последният възможен момент.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари