Германска компания отваря завод в Русе

10

Стремежът на ATN е производството да започне през 2023 година и постоянно да се разширява обхватът на услугите и броят на заетите

Германската високотехнологична международна компания АТN избра Русе за разширяването на своята дейност. Това стана ясно след поредица опознавателни визити с представители на Германо-българската индустриално-търговска камара и работна среща между заместник-кмета на Община Русе Златомира Стефанова и мениджъра Марк Хьолцел.

ATN е семейно управлявана фирма с многостранна дейност - от производство на механични и електро части, което е съобразено с екологичните норми и с грижа за чистотата на въздуха, до софтуерни разработки и програмиране. Компанията се е запознала с възможностите за стартиране на своето производство в някои от големите градове в страната и избира стартът да се случи именно тук. Предвижда се производството да започне с малък брой тясноспециализирани служители, които след обучение ще могат да изберат в кой от клоновете на компанията да работят, съобщиха от Община Русе.

Северната столица на България постепенно се превръща в притегателно място за чуждестранни инвестиции, а високотехнологичното производство е ключово за развитието на потенциала на Русе и региона. Изключително важно за нас като администрация и общност е да направим така, че нашите сънародници в чужбина да предпочетат да се върнат у дома, за да се развиват тук“, каза заместник – кметът. Според Златомира Стефанова местоположението на града и инженерните специалисти, подготвяни в Русенския университет, го правят идеално място за подобен тип производства.

От ATN потвърдиха, че са посетили русенското СУПНЕ „Фридрих Шилер“, където са се запознали с чуждоезиковото обучение. Представителите на компанията са впечатлени от нивото на преподаване в езиковото училище и имат желание да привлекат млади хора с добри познания по немски език, които да обучат за работа в своето производство.

Марк Хьолцел прояви интерес и към кариерния форум на медия платформата на Иван Христов и Андрей Арнаудов -"Bulgaria wants you", която си партнира с Община Русе. На 25 ноември водещите фирми от Русе и региона ще представят своите дейности и ще могат да открият нови таланти.

Германската компания ATN е основана през 1999 г. и стартира своята дейност като семейно ориентиран бизнес. Сред клиентите ѝ са международно признати производители на автомобили като Volkswagen, Mercedes, BMW и Porsche, както и доставчици от медицинската техника, възобновяемата енергия и строителната индустрия.

Днес служителите на АТN наброяват повече от 500 души в САЩ, Бразилия, Китай, Испания и Южна Африка, превръщайки фирмата в международен лидер, който участва дейно в местните икономики.

Стремежът е производството в Русе да започне през 2023 г. и постоянно да се разширява обхватът на услугите и броят на заетите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    15
    Смях
    Международният лидер – се оказва фирма със 500 човека. Те сигурно в някои цехове в България имат повече хора на работа. И колко човека ще наеме на работа – 20 ? Русе се превръщало в „притегателно място за чуждестранни инвестиции, а високотехнологичното производство “, по скоро в бунище за чуждите боклуци и мръсни производства ...
  • 1
    14
    Отвратен
    Трудно се намира по-неграмотно написан коментар от на pinokio. Разбираемо е защо за него нямало работа в Русе, при това във времена на дефицит, на работна ръка.
  • 6
    13
    ЯБУЛОН
    Не искаме да ни тровят още. Има си регламенти за откриване на производства, за спазването на които реглменти би следвало да се грижи РИОСВ, а както е видно последното не се напряга да си върши работата. На вас не - ганчовците, не ви ли пука какъв въздух дишате, каква вода пиете и с какво се храните? Ако ДОКАЖАТ реално, че производството им няма да замърсява - оки, но ако ще са второ "Монтюпе" - мерси ама не искаме. После, какво са се оцъклили всички към чуждестранни инвеститори? В България предостатъчно кадърни хора, които могат и искат да развиват бизнес тук, само че нямат късмет такива хора. Обикновенно държавната администрация им пречи вместо да им помага, за сметка на това прави метани на чужденците и предлага какви ли не облекчения. Това нормално ли ви се струва? Въпроса е риторичен. Всички знаем за какво иде реч.
  • 1
    12
    pinokio
    Драги като неискате никакви производства с какво ще се храните от къде заплати.Контрола е важен дали замърсяват ама кото невярате на нищо проблема си остава ваш
  • 3
    11
    да се махат :)
    ганю иска да живее като германците, ама не ще да работи за германци
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари