Атанас Атанасов: За мен би било чест да съм председател на парламента

0
Според лидера на ДСБ на европейските избори ПП и ДБ трябва да се явят отново заедно
Според лидера на ДСБ на европейските избори ПП и ДБ трябва да се явят отново заедно Снимка: bTV

Според лидера на ДСБ на европейските избори ПП и ДБ трябва да се явят отново заедно

За мен би било голяма чест, има такава идея, но има две условия – моята парламентарна група да ме предложи и мнозинството да ме избере“, каза лидерът на ДСБ Атанас Атанасов в отговор на въпроса дали той ще е следващият председател на Народното събрание.

Този въпрос предстои да се реши в пакет с т.нар. „ротация“. Смятам, че ще мине сравнително безболезнено в парламента“, допълни депутатът от ПП-ДБ пред bTV НОВИНИТЕ.

Според него проблем може да дойде от страна на президента Румен Радев, който да забави връчването на мандата за съставяне на нова правителство. Атанасов напомни, че когато Радев връчваше мандата на ПП-ДБ, с който беше съставено правителството „Денков-Габриел“, каза: „Надявам се да ми го върнете празен“.

За да се състои ротацията на премиерите през март, която беше договорена при съставянето на кабинета, сегашното правителство трябва да подаде оставка. После президентът трябва да направи консултации с парламентарно представените партии и да връчи мандат на ГЕРБ за съставяне на правителството.

Съгласно предварителната договорка между ГЕРБ и ПП-ДБ тогава ще бъде сменен и председателят на парламента, който сега е от ГЕРБРосен Желязков. Очакваше се за поста да бъде номиниран Никола Минчев от „Продължаваме промяната“, но наскоро стана ясно, че той ще е водач на листата на ПП за европейските избори и се отказва от поста.

Относно изборите за Европейски парламент, които ще са през юни тази година, Атанасов смята, че ПП и ДБ отново трябва да се явят в коалиция. По думите не е проблем, че те ще са в различни политически семейства в ЕП.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    3
    Пипи ДЧ
    Йода, генерал Гном ти си смешен. Престани да се самопредлагаш, Индулгенция ли търсиш за миналото си? От народа няма да я получиш, а и едва ли от сегашните си господари. Пионка!
  • 5
    2
    Иван Асен
    Да чест ще е за даб ама да си председател на ония свят не тук
  • 14
    1
    Sтанко
    Гном, ти си посмешище! Ти не си за парламента, та какво да говорим за председател??? Властта влезе в зли ръце и целия свят страда от такива недодялани човеци. Че казва и чест... знаеш измислен генерале, какво е чест??? Жалко за душата ти, която е погребана в детските ти години!!!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари