Арестуваха мъж, обрал 3 апартамента в Русе

6
В апартаментите било влизано по сходен начин - след изкъртване на входните врати, докато стопаните са отсъствали
В апартаментите било влизано по сходен начин - след изкъртване на входните врати, докато стопаните са отсъствали

Служители на Първо РУ са установили извършител на няколко посегателства в Русе

През април в полицията са постъпили и регистрирани следните сигнали: на 21 април и 18 май е било съобщено за проникване в две жилища в града – едното на бул. Цар Освободител, а другото ул. Мария Луиза в Русе. В апартаментите било влизано по сходен начин - след изкъртване на входните врати, докато стопаните са отсъствали.

При документирането на сигналите е изяснено, че в първия случай от дома е откраднат телевизор марка "LG" 32 инча, а във втория също телевизор "LG" – 21 инча, както и шише с алкохол, хранителни продукти. По случаите са започнати съответно досъдебно производство и преписка.

На 22 април е бил постъпил още един сигнал и е образувана преписка за проникване в жилище, като този път е съобщено отново за изкъртване на входна врата и проникване в апартамент на ул. Панайот Хитов в Русе, но този път докато стопанинът се е намирал в дома си. В този случай е откраднат мобилен телефонен апарат, който бил оставен в коридора.

В хода на последвалите оперативно-издирвателни мероприятия за изясняване на отделните случаи, полицаите от Първо РУ са установили, че извършителят им е един и същ - мъж от Русе на 41 г. Той е известен на правораздавателните институции и към момента е с наложена постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража". Работата по случаите продължава, под надзора на прокуратурата.

Още двама извършители са установили служителите на Първо РУ

35-годишен мъж е уличен в отнемането на велосипед. Сигнал за деянието е постъпил на 22 май в Първо РУ, като колелото било откраднато, след срязване на проволка, с която е било заключено за парапет на стълбище в бл. „Достоевски“ в Русе. Другият заловен като извършител от органите на реда е 26-годишен русенец. За него са събрани данни, че на 19 май около 9 часа е отнел велосипед, който е бил оставен заключен на бул. Фердинанд в Русе. По двата случая се работи от служители на Първо РУ, в хода на образувани преписки.

Русенец, извършил кражба на велосипед са установили и полицаи от Второ РУ 

В районното управление е било подадено заявление, че на 29 май е установена липсата на велосипед, който е бил заключен между първия и втория етаж на площадка в блок „Мануш Войвода“ в Русе. Като извършител на криминалното деяние е бил установен и заловен 35-годишен мъж. Води се преписка по случая.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари