Арестуваха футболен фен до Паметника на Съветската армия

0
Мъжът е счупил бутилка в близост до паметника
Мъжът е счупил бутилка в близост до паметника Видео: NOVA

Мъжът е счупил бутилка в близост до паметника

Мъж счупи бутилка, в близост до Паметника на Съветската армия. Той беше незабавно задържан от униформените. До тежки сблъсъци след футболния мач между "Левски" и "Айнтрахт", в четвъртък вечер, не се стигна. След като в последната минута "сините" успяха да изравнят резултата до 1:1, българските фенове си тръгнаха от трибуните доволни.

Но напрежението около Паметника на Съветската армия през последните дни, както и заканата, отправена с плакати от трибуните - "Сгъвайте палатките, идваме след малко", накара СДВР да стегне редиците си и да е в пълна готовност за наплива от привърженици. Органите на реда умишлено задържаха феновете на немския отбор на трибуните, докато се изтеглят "сините", предаде NOVA.

Междувременно излизащите фенове на "Левски" бяха посрещнати от плътен кордон униформени с палки и щитове, които не допуснаха феновете да преминат през Княжеската градина. Това ядоса както тези, които искаха да достигнат до монумента, така и други, паркирали автомобилите си отвъд полицейския кордон. А към палатковия лагер се бяха присъединили повече хора, включително Костадин Костадинов и привърженици на "Възраждане".

На метри разстояние кордон полицаи държеше недоволни от сформирания палатков лагер, далеч от Паметника. Редом с униформените бяха главният секретар на МВР Петър Тодоров, директорът на Национална полиция гл. комисар Атанас Илков, както и зам.-директорът на СДВР старши комисар Мирослав Данаилов. От СДВР увериха, че ако се налага, ще останат цяла нощ на място, за да не се стигне до инциденти.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари