Левски извоюва равенство с Айнтрахт с гол в последната минута

3
Резервата Асими Фадига вкара страхотен гол от разстояние, за да остави развръзката за реванша в Германия
Резервата Асими Фадига вкара страхотен гол от разстояние, за да остави развръзката за реванша в Германия

Резервата Асими Фадига вкара страхотен гол от разстояние, за да остави развръзката за реванша в Германия

Левски направи равенство 1:1 с Айнтрахт Франкфурт в първи плейофен мач за влизане в групите на турнира Лига на конференциите.

Пред препълнените трибуни на Националния стадион "Васил Левски" "сините" играха достойно срещу именития си съперник, като губеха в резултата до 95-та минута, когато резервата Асими Фадига вкара страхотен гол от разстояние, за да остави развръзката за реванша в Германия след седмица, информира БГНЕС.

След равностойни начални пет минути, гостите от Франкфурт удариха при първата си сериозна възможност. Стражът на домакините Пламен Андреев отрази изстрел на съперников футболист, но топката попадна при Марио Гьотце. Световният шампион с Германия от 2014 намери в наказателното поле непокрития Рандал Коло Муани и френският национал, оценяван от клуба на 100 млн. евро, простреля Андреев с левия крак за 1:0. Голът бе разгледан от Системата за видеоповторение (ВАР), но претенциите на столичния тим за нарушение срещу Асен Митков не бяха уважени.

Попадението до известна степен смути Левски, но след средата на първото полувреме тимът на Николай Костов се поокопити и изравни играта. Джавад Ел Джемили опита късмета си от пряк свободен удар, но стреля над гредата. В 39-та минута столичани пропуснаха най-добрия си шанс за целия двубой. Уелтън получи на крилото и напредна с топка в крака до аутлинията, като подаде остро в наказателното поле на Айнтрахт, където Роналдо направи непростим пропуск от близка дистанция, подарявайки кълбото с анемичен удар на Кевин Трап.

След паузата Левски бе по-активният отбор, но можеше да изостане с два гола разлика. Бързи комбинации между футболистите на Айнтрахт осигуриха добра позиция на Йенс Петер Хауге, но той си поведе силно топката и така Андреев улови. Възпитаниците на Костов опитваха всячески да се доберат до изгодна възможност пред трап, като Уелтън бе близо до изравняване, но ударът му мина покрай вратата на гостите.

В крайна сметка, положението не бе редовно заради засада на бразилеца. Левски обаче продължи да вярва и бе възнаграден в самия край на добавеното време. Влезлият от пейката Асими Фадига получи топката и изстреля истински снаряд по посока вратата на Айнтрахт, който се оказа невъзможен за спасяване от Трап.

Така Левски се добра до изключително престижен резултат в първия мач срещу носителя на трофея от Лига Европа за 2022 година.

Реваншът между двата състава е идния четвъртък, 31 август, от 21:30 часа българско време. Костов и компания няма да играят дотогава, тъй като двубоят им с Арда от Първа лига бе отложен. Айнтрахт гостува на Майнц 05 в Бундеслигата тази неделя.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    Събаряй
    Съдията свири краят на моча!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари