Apple ще произвежда 25% от продуктите си в Индия

0
Министърът на търговията подчерта, че много големи компании са избрали обещаващия индийски пазар
Министърът на търговията подчерта, че много големи компании са избрали обещаващия индийски пазар

Министърът на търговията подчерта, че много големи компании са избрали обещаващия индийски пазар

Apple планира да увеличи дела на продуктите си, произвеждани в Индия, до 25%. Това съобщи Ройтерс, позовавайки се на изявление на министъра на търговията на Индия от 23 януари.

Като подчерта, че много големи компании са избрали обещаващия индийски пазар, Пиюш Гоял заяви: "Apple е още една история на успеха. Те вече произвеждат 5-7% от продуктите си в Индия. Ако не се лъжа, те искат да увеличат този дял до 25%. Най-новите им модели бяха пуснати на пазара в Индия."

Министър Гоял не уточни сроковете, в които Apple възнамерява да реализира тези цели, добави БГНЕС.

Тенденцията за изтегляне на производството от Китай в условията на забавяща се икономика и нарастващо напрежение е особено силна напоследък. Индия, както и Виетнам и Тайван, са сред страните, в които големите ИТ корпорации преместват своето китайско производство. Според индийския министър на електрониката и информационните технологии износът на Apple само за Индия е възлизал на 1 милиард долара през декември.

Apple стартира производството си в Индия през 2017 г., като избра за изпълнители Wistron и Foxconn. Междувременно Foxconn възнамерява да увеличи четири пъти броя на работниците в завода си за производство на iPhone в Индия през следващите две години. JP Morgan смята, че до 2025 г. 25% от продуктите на Apple ще се произвеждат извън Китай.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари