Apple намалява производството на всички iPhone модели

0
До решението се е стигнало, след като преди няколко седмици Apple шокира инвеститорите с признанието за неочаквано слабо търсене
До решението се е стигнало, след като преди няколко седмици Apple шокира инвеститорите с признанието за неочаквано слабо търсене

Apple намалява поръчките за производството на трите си нови iPhone модела от тази година, а не само на iPhone XR.

Близки до компанията източници твърдят, че причината за кардиналното решение се крие в по-ниските от очакваното продажби, пише hicomm.bg.

До решението се е стигнало, след като преди няколко седмици Apple шокира инвеститорите с признанието за неочаквано слабо търсене.

Тогава компанията намали с една трета производството на iPhone XR, но сега е принудена да ревизира поръчките си за iPhone XS и iPhone XS Max. Според анализатори, пускането на три нови iPhone модела тази година е изиграло лоша шега, защото Apple сега има затруднения да определи търсенето за отделните модели.

Така се оказва, че не само слабите продажби са причина за ревизията – самата компания също не може да прогнозира различните iPhone продажби и променя стратегията си в движение.  

Все пак, с наближаването на празничния сезон, Aрple може и да успее да вдигне поне малко продажбите преди края на 2018 г.

Източник: hicomm.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари