АПИ: Да има ограничения за камиони по магистралите през лятото

1
Това предвижда проект на заповед за временна организация на движението на моторните превозни средства над 12 тона
Това предвижда проект на заповед за временна организация на движението на моторните превозни средства над 12 тона Снимка: БГНЕС

Пътната агенция предлага в пиковите часове през лятото да бъдат спирани камионите над 12 тона по най-натоварените участъци от автомагистралите.

От 15 юни до 11 септември в пиковите дни и часове се предлага да се спира движението на камионите над 12 т по най-натоварените участъци от автомагистралите "Тракия", "Струма" и "Марица". Целта е повишаване безопасността на движение и пропускливостта в дните петък и неделя, когато много хора тръгват на път. Това предвижда проект на заповед за временна организация на движението на моторните превозни средства над 12 тона по участъци от републиканската пътна мрежа.

Проектът е публикуван за обществено обсъждане на интернет страницата на АПИ и е изпратена на всички браншови организации на превозвачите за становища. Освен по магистралите, в същия летен период в петък от 16 ч. до 20 ч. и в неделя от 17 ч. до 21 ч. в двете посоки ще се спира движението на превозни средства над 12 тона по следните три отсечки от републиканската пътна мрежа: в участъците след Благоевград до Кресна; от Русе до Бяла; и от Варна до Бургас. Ограничението не важи за камиони, превозващи бързоразвалящи се хранителни продукти и товари на температурен режим, живи животни и опасни товари.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари