Антония Първанова за падането на маските

5
"Обикновените маски, маските от плат, шлемовете и шаловете не вършат работа срещу вируса! ", категорична е д-р Първанова
"Обикновените маски, маските от плат, шлемовете и шаловете не вършат работа срещу вируса! ", категорична е д-р Първанова Снимка: БГНЕС/архив

Антония Първанова, политик и лекар, с коментар в Свободно слово за маските и КОВИД - 19: 

"Днес официално ни беше съобщено нещо, което редица от нас алармирахме от март миналата година и заради което бяхме обвинявани и обиждани – обикновените маски, маските от плат, шлемовете и шаловете не вършат работа срещу вируса! Оказахме се прави и макар да ни се подиграваха, че твърденията ни са псевдонаучни хипотези, не спряхме да казваме фактите такива каквито са.

Когато премиерът се хвалеше колко маски е осигурил, и когато плати от нашите пари 1,5 млн € за китайски фалшификати, и когато глобяваха за неносене на маска – вършеха работа, а сега ни съобщават, че вирусът си преминава свободно през тях. Затова предстои да си купуваме от новите маски от типа FFP2 без клапа. Цената на предишните „спасителни“ хирургически и наподобяващи ги маски от 6 ст. за брой скочи на 2 лв., а цената на FFP2 отива към 12 лв. Понеже сме отново с удължена епидемична обстановка, пак ще се закупят без търг едни солидни количества маски, естествено както е традиционно за управляващите, с добри комисионни и съмнително качество. Тези практики са системни, отработени и повсеместно прилагани във всички сфери, защото такъв е генезисът на управляващите, такова е мисленето им, такива са действията им – мутренски, корумпирани, цинични и посредствени.

Пиша това, за да е ясно какво точно стои зад грижата за нашето здраве. Много хора се довериха на действията и препоръките на НОЩ-ните играчи и много хора си отидоха с Ковид и без Ковид, заради тях. Маските паднаха, остава въпросът: ще допуснем ли за пореден път да ни третират като „лош материал“?!

Антония Първанова"

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Викаха му "пешкира". Защото се оправяше с всякакви загорели мърсотии.

Харесай Дунавмост във Фейсбук