Антониу Гутериш и Ердоган ще посетят Украйна

1
Тристранната среща се състои по покана на Зеленски
Тристранната среща се състои по покана на Зеленски

Тристранната среща ще се състои в град Лвов, Западна Украйна, по покана на Зеленски

Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш ще се срещне в четвъртък в Украйна с украинския президент Володимир Зеленски и турския му колега Реджеп Тайип Ердоган, предаде Франс прес, цитирайки говорителя на световната организация Стефан Дюжарик, предаде БТА.

Тристранната среща ще се състои в град Лвов, Западна Украйна, по покана на Зеленски. В петък Гутериш ще посети Одеса.

На връщане към Ню Йорк генералният секретар на ООН ще направи визита и в Турция - в събота ще посети съвместния координационен център в Истанбул за мониторинг на износа на зърно през Черно море.

Срещата в Лвов ще позволи да се обсъди реализацията на сключеното през юли в Истанбул международно споразумение, позволило износа на зърно от Украйна, в което Турция е ключово звено, добави говорителят на ООН. "Ще бъдат повдигнати редица въпроси ... като необходимостта от политическо уреждане на конфликта. Нямам никакво съмнение, че ще бъдат засегнати и въпросът за Запорожката АЕЦ и други въпроси", каза Дюжарик и допълни, че е предвидена и двустранна среща между Зеленски и Гутериш.

Одеса е едно от пристанищата, включени в споразумението за износ на украинско зърно и други хранителни продукти през Черно море.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари