Антон Станков: Процентът юристи сред депутатите е най-ниският от всички НС след 1989

0
По думите му двойното гражданство изисква уседналост в продължение на 18 месеца
По думите му двойното гражданство изисква уседналост в продължение на 18 месеца Видео: NOVA

По думите му двойното гражданство изисква уседналост в продължение на 18 месеца

"Ако действащи парламентаристи бъдат посочени за конституционни съдии, ще се стигне до абсурдната ситуация да самооценяват труда си. Преди промените трябваше да има сериозен дебат за недостатъците в Конституцията. Парламентът обаче е с много ниско ниво на представителство. Процентът юристи сред депутатите е най-ниският от всички НС след 1989 година". Това каза бившият правосъден министър Антон Станков в ефира на предаването "Твоят ден" по NOVA NEWS.

"Повече от две години Конституционният съд стои с непопълнен състав. Очаквано парламентът бързо ще ги излъчи. Това е един от върховете в кариерата на юриста. На такъв пост трябва да има човек със сериозен политически и юридически опит и теоретична подготовка. Има висящо дело по питане на Радев за продължителността на мандатите на съдиите, които сега ще бъдат избрани. Всички призовани за становище смятат, че мандатът трябва да се довърши", посочи още Станков.

По думите му двойното гражданство изисква уседналост в продължение на 18 месеца. "Това е много трудно доказуемо. Една адресна регистрация не го доказва. Има ред професии, които изискват само българско гражданство, например съдийската", обясни Станков. И допълни, че мотивите за оспорване на промените в Конституцията от страна на президента са "антиРадев".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    2
    Атанас Буров:
    „Българският парламент не е сбор от мъдреци, на най-големите умове на България, а сборище на най-болните амбиции, на най злощастните и зловредни хора, влюбени само в себе си, в кесиите си, в славата си, но не и в България.”
  • 1
    1
    До А.Станков
    Събраха се само онанисти от селата в БГ кошара ,булгарише парлямент
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари