Антон Кутев: Близо сме до война

2
Няма как Украйна с конвенционални военни сили да победи Русия, която е с ядрени военни сили
Няма как Украйна с конвенционални военни сили да победи Русия, която е с ядрени военни сили Снимка: bTV

Няма как Украйна с конвенционални военни сили да победи Русия, която е с ядрени военни сили

„В момента ние сме много близо до война. На Балканския полуостров има напрежение, което стига до въоръжени сблъсъци“, заяви в предаването „Тази сутрин“ по bTV бившият говорител на служебния кабинет Антон Кутев.

България пропусна много възможности за инвестиции във въоръжаване през годините по простата причина, че винаги е стоял въпросът за какво да дадем парите за оръжие или за социални помощи, или за образование. България трябва да се развива с повече инвестиции във въоръжение и да има повече независимост на армията, добави Кутев.

„Служебното правителство свърши много повече по отношение на европейската интеграция отколкото много други редовни правителства. Като примери – пълната газова диверсификация, процесите Шенген, ОИСР и еврозоната бяха придвижени от служебното правителство“, каза Кутев.

Той коментира и това, че президентът Румен Радев няма да представлява България на срещата на върха в Литва.

„Това е решение на правителството. Друг е въпросът до какво ще доведе това. Аз много се надявам една последователна външна политика да бъде проведена оттук нататък. Очевидно знакът е, че те искат да поемат ангажимента към външната политика, което е редно да прави правителството. Друг е въпросът дали всичко това няма да доведе до дисбалансиране на позицията на България, което аз смятам за прибързано“, каза Кутев.

„Няма как Украйна с конвенционални военни сили да победи една държава като Русия с ядрени военни сили. Това са несравними величини. Тази война няма как да се развърже на полето на боя, тя трябва да се развърже с дипломация“, категоричен е той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    7
    айде
    Щом бонкоЗ съсела изпълзя да коментира простотията е тотална.
  • 4
    6
    Бончооооо
    пак лееш несвързани тъпотии 🤣 Точка по точка мога да те оборя, ама файда йок 😁 Само накратко - сигурно не си чел Женевската конвенция 😁 иначе нямаше да защитаваш украйна - използват за щит мирни жители (вкл.и деца); убиват зверски ранени и военнопленници; използват бомби (касетъчни ТочкаУ, СтормШадоу с обеднен уран), противопехотни мини и химически оръжия, които са забранени
  • -2
    5
    до 4
    няма как да го разберат измитете от руските учебници мозъци
  • -4
    4
    Bonkerz
    Украйна не иска да разгроми Рассия или тя да се разпадне. Запада каза на Путин да не напада Украйна, иначе ще има санкции. Отделно меморандума от Будапеща глади, че САЩ, Великобритания и Русия трябва да помогнат на Украйна, в случай че тя стане обект на агресия. В замяна Украйна се отказва от 1500 ядрени бойни глави. Според вас дали щеше да е по-добре да си ги запази, и щеше ли да бъде нападната сега ако ги имаше? Русия е предупредена и от Китай, да не ползва ядрено оръжие. Никоя държава не е нахлул на територияра на Рассия, че тя да се защитава с ядрено оръжие... Това би бил прецедент и после всеки сульо и ислямски фундаменталист, кюрди, и т.н ще искат да се сдобият с такова и света ще лудне съвсем. И Крим е бил турски по-дълго отколкото е бил руски. Какво ще стане ако Германия си поиска обратно Калининград, Финландия поиска Карелия, Китай си поиска Източен Сибир и т.н Но тези държави живеят в 21 век и няма да го поискат, за разлика от тераруските варвари, които не са чували за Женевската конвенция...
  • 6
    3
    Недоумяващ
    Защо Тонка?Когато вие изнасяхте боеприпаси за Украйна през Полша,бяхме много далече от война,така ли?А за цистерните гориво за Украйна, няма да те питам ,чия принадлежност е партията, собственик на терминала...
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари