Антикорупционната комисия "отряза" Трайчо Трайков

0
Бившият енергиен министър е поискал отсрочка, за да докаже доходите си
Бившият енергиен министър е поискал отсрочка, за да докаже доходите си Снимка: БГНЕС

Няма да има отсрочка за налагането на запор върху имуществото на бившия енергиен министър, а сега общински съветник в СОС Трайчо Трайков.

Това стана ясно от думите на председателя на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) от Пламен Георгиев.

Пред БНР той заяви, че молбата на Трайков да получи отсрочка, за да представи документи, с които да докаже законността на доходите си, няма да бъде удовлетворена. Законът не позволява, изтъкна Георгиев.

Комисията обаче няма да откаже да ги приеме и извън определените в закона срокове, увери той.

Искането за запора дойде именно от КПКОНПИ. На 25 септември то бе удовлетворено от Софийския градски съд. Комисията твърди, че е открила несъответствие между доходите и имуществото на Трайков за 2,4 млн. лв. Твърдението бе посрещнато с недоумение от бившия министър. Той заяви, че не знае кои негови доходи Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество намира за незаконни и в какво точно го обвиняват.

На 25 септември СГС запорира половин апартамент, ателие, дворно място, паркомясто, акции, както и влогове и депозити на политика. Трайков имаше 14-дневен срок, за да докаже произхода на средствата си пред КПКОНПИ.

Днес председателят ѝ заяви, че комуникацията с бившия финансов министър Симеон Дянков вървяла "активно". След като разбрал от медиите, че го търсят, за да проверяват имуществото му, Дянков се свързал с инспекторите.

Източник: БНР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари