Ангел Джамбазки: Космически сме в Шенген, ние сме в галактическия Шенген

7
България ще продължи да губи бизнес, капитали и хора
България ще продължи да губи бизнес, капитали и хора Снимка: Bulgaria ON AIR

България ще продължи да губи бизнес, капитали и хора

С определени критерии получихме "зелена светлина" за Шенген. Засега само по въздух и вода. Австрия е все така непреклонна в своите условия, за да получим и достъп по суша.

"Не вярвам на твърдението на министър-председателя, защото той изрече няколко откровени лъжи - че това е голям успех. Това не е успех, ние не влязохме в Шенген. Най-важното да бъдеш в Шенгенското пространство е да бъдеш там по суша. Когато на българските превозвачи се отказва този достъп, това се прави по икономически причини, за да губят те пари и да се преместват да работят на Запад. Космически сме в Шенген, ние сме в галактическия Шенген", каза евродепутатът от групата на Европейските консерватори и реформисти Ангел Джамбазки в студиото на "България сутрин".

По думите му България ще продължи да губи бизнес, капитали и хора.

"Когато увеличите контрола по границата между България и Румъния, забавяте превоза, забавяте фирмите. И това, че казват, че туристите могат да се движат с 5 минути по-малко на едната опашка, означава, че камионите ще чакат с дни. Това означава, че допълнително ни стопират. Всичките розови алабализми на управляващите, че това е грандиозен успех - от една страна тези хора не знаят какво говорят, а от друга страна ги е срам да си кажат, че нищо не са постигнали. Това е измиване на ръцете", настоя Джамбазки в ефира на Bulgaria ON AIR.

Според него всяка стока, която идва от Австрия, трябва да бъде подложена на много силен контрол.

"На вход в България, на изход от България, на вход в Румъния, на изход от Румъния. Тези хора искат контрол, значи нещата трябва да се контролират. Интересно е стоките, които излизат от Австрия и отиват към Азия, дали случайно не стигат до Русия през Турция? Нали са евроатлантици, нали се бият с лошите врагове? Една такава проверка ще ви покаже доста изненадващи резултати на този реекспорт", смята Джамбазки.

Евродепутатът е на мнение, че управляващите са се съгласили на всякакви "глупотевини", за да влезем в Шенген.

"Повечето мигранти, които са в Австрия, минаха през Гърция, която дори не ги регистрира, а нашите послушковци пак регистрираха всички, за да се направят на проевропейци от европейците и сега се случи това, за което предупреждавах преди години - че ще дойде момент, в който западняците ще си признаят провала по темата и ще кажат: "Ние имаме едни Дъблински регламенти. Хайде сега, вземете обратно тези, които са регистрирани при вас". Но как ще го задържиш тук?", заяви Джамбазки.

Той поясни, че според Дъблинския регламент, когато нелегално лице мине държава, която е членка на ЕС и бъде регистрирано в нея, тя е длъжна да му осигури убежище и интеграция.

"Когато тези хора бъдат върнати, те ще постоят седмица-две тук и отново ще тръгнат към Западна Европа, ще бъдат спирани на други граници и тогава се сетете какъв ще бъде аргументът за отказ от сухоземния Шенген - повишен миграционен натиск, защото едни и същи клетници ще ги разкарват нагоре-надолу. Съмнявам се, че в тази форма, в която е България в момента, въобще някога ще влезе в Шенген", добави Ангел Джамбазки.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    Фффф
    Правилно
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари