Австрия: Преговорите за Шенген с България и Румъния продължават

0
В момента не се водят преговори за отваряне и на сухопътните шенгенски граници
В момента не се водят преговори за отваряне и на сухопътните шенгенски граници Снимка: iStock

В момента не се водят преговори за отваряне и на сухопътните шенгенски граници

По повод на реакциите на правителствата на България и на Румъния за предстоящото частично присъединяване на двете страни към Шенгенското пространство министерството на вътрешните работи на Австрия е излязло с изявление, според което преговорите за "въздушен Шенген" със София и Букурещ продължават.

В цитирания от агенция "Франс прес" текст няма потвърждение на новината за постигнато политическо споразумение. Освен това се отбелязва и че в момента не се водят преговори за отваряне и на сухопътните шенгенски граници за България и за Румъния.

МВР на Австрия настоява да бъдат усилени проверките на външните граници на Евросъюза и двете балкански членки да приемат на своя територия търсещи убежище - особено граждани на Афганистан и Сирия, предаде БНР.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари